Dosare penale întocmite de polițiștii din cadrul IPJ Olt

0

10 dosare penale au fost întocmite de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt privind săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice 

În perioada 15-17 iunie 2018, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice și depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

În acest sens, au constatat 10 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 3 pentru Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, 5 infracțiuni pentru Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și 2 infracțiuni pentru  Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 Exemple

La data de 16 iunie 2018, ora 19.00, un bărbat de 36 ani, din comuna Morunglav, a fost depistat pe strada Nicolae Bălcescu, din oraşul Balş, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Tot sâmbătă, la ora 17.30, pe strada Șoseaua-Nouă, din comuna Cilieni, a fost depistat un bărbat de 31 ani, din comuna Cilieni, în timp ce conducea un   moped, fără a poseda permis de conducere și având o alcoolemie de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expira.

Acesta a  refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea  stabilirii alcoolemie

Au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

În aceeași zi, 16 iunie 2018, la ora 18.00, un bărbat de 33 ani, din comuna Bălteni, a fost depistat pe strada Gării, din orașul Potcoava, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Oamenii legii au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

 

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here