Vacanţa la munte? TOP 5 lucruri care nu trebuie să îţi lipsească din bagaj!

0

Este sezonul cu temperaturile cele mai ridicate, iar aglomeraţia oraşului şi căldura aproape insuportabilă te gonesc la munte. Tu ştii ce să pui în bagaj pentru a fi pregătit pentru drumeţiile montane, o vreme capricioasă şi mult teren accidentat? Pentru că, la munte nu e ca la mare! Când vine vorba despre bagaj, tinzi să pui, de cele mai multe ori, lucruri inutile de care crezi că vei avea nevoie. Doamnele vor înclina spre a înghesui în bagaj o multitudine de ţinute, eventual asortate şi pregătite pentru orice eveniment. Indiferent de planurile pe care le ai când ajungi acolo, trebuie să ţii cont de câteva lucruri şi accesorii utile, care nu trebuie să îţi lipsească într-o astfel de călătorie.

Iată mai jos un top al celor mai importante lucruri pe care trebuie să le iei cu tine:

  1. Bocancii – chiar dacă drumeţiile şi căţăratul nu reprezintă activităţile tale preferate, nu vei putea merge la munte în pantofi cu toc şi sandale elegante, iar domnii, în tenişi sau espadrile. De aceea, bocancii sunt cei mai potriviţi pentru zona montană. Bocancii sport sunt buni pentru astfel de excursii, deoarece materialele din care sunt confecţionaţi permit pielii să respire cum trebuie şi sunt concepuţi pentru a ţine glezna cât mai confortabil. Dacă nu ai deja o pereche, atunci ar fi indicat să achiziţionezi unii. Nu este o investiţie mare şi, oricum, îi vei mai purta şi cu alte ocazii.

2. Gadget-uri portabile – probabil că vrei să te distanţezi de tehnologie şi să te deconectezi puţin în vacanţă, însă nu trebuie să te rupi complet de lumea în care trăim. Te poţi rătăci, telefonul tău se poate descărca, poate te prinde noaptea şi nu cunoşti bine drumul spre hotel sau spre cort, dacă te-ai gândit să campezi undeva. De ce ai nevoie:

  • Baterie portabilă – este absolut utilă atunci când rămâi fără baterie într-un moment total nepotrivit. Ai grijă ca aceasta să fie şi ea încărcată la rândul ei, pentru a nu avea surprize neplăcute.
  • Husa de telefon rezistentă la şocuri – Deoarece e posibil să şi escaladezi puţin, sunt şanse ca atunci când fotografiezi ceva, să îţi alunece telefonul din mână. Acesta se poate lovi de pietre şi poate suferi un şoc destul de mare. Nimeni nu îşi doreşte un astfel de scenariu, mai ales în vacanţă! Achiziţionează o husă rezistentă la şocuri pentru a-ţi proteja telefonul de un accident. Vei găsi pe site husele de la UAG, formate dintr-un dublu strat de protecţie şi un înveliş exterior dur, pentru o mai mare rezistenţă la impact. În general, acestea se găsesc pentru majoritatea modelelor de iPhone, însă poţi comandă de aici o husă pentru P9 Liţe, dacă eşti iubitor de fotografie şi ai acest telefon care face performanţa în aşa ceva, sau găseşti pe site huse potrivite şi pentru multe alte modele.
  • Lanterna cu LED- deoarece orice aventurier are la el o lanternă, alege una mică şi uşor de transportat, dar cu o putere serioasă de iluminare pe o distanţă mai mare. Cele de pus pe cap sunt foarte potrivite pentru aşa ceva.
  • Briceag multifuncţional foarte util atunci când ai de “meşterit” ceva, briceagul multifuncţional se găseşte ataşat unui set de mai multe tool-uri, iar cele mai bine echipate au chiar şi tacâmuri ataşate.

3. Trusa medicală – aceasta nu trebuie să lipsească niciodată din bagajul tău. Şansele de accidentare cresc atunci când mergi în vacanţă la munte. Chiar dacă nu se întâmplă astfel de accidente, poţi răci din cauza vremii schimbătoare, mai ales dacă stai în cort. De asemenea, e utilă şi dacă ai probleme cu înţepăturile de insecte. Aruncă în trusă şi un spray de protecţie.

4. Pelerina de ploaie – Ia cu tine o pelerină uşor de transportat, de dimensiuni mici şi care se poate împături, cât mai utilă. Cu siguranţă, aceasta te va proteja mult mai bine decât o umbrelă inconfortabilă.

5. Accesorii de protecţie – Chiar dacă la munte temperaturile sunt puţin mai scăzute vara şi aerul este mult mai răcoros, nu uita că soarele de munte te poate atinge şi el, provocând insolaţii. Mai ales la atitudine, acesta este destul de puternic. Este bine să fii pregătit şi să ai la tine o şapcă şi o cremă de protecţie solară. Ochelarii de soare sunt şi ei foarte importanţi în cazul drumeţiilor şi este ideal să fie polarizaţi, pentru a nu fi deranjat deloc de soare, dacă escaladezi sau urmezi trasee mai accidentate.

Nu în ultimul rând, articolele vestimentare pe care le iei la tine joacă şi ele un rol foarte important. Alege haine comode şi sport şi jachete din material impermeabil. Rochiţele fancy şi colorate sau jeanşii nu te vor ajuta foarte mult. După ce te-ai asigurat că eşti echipat cu absolut tot ce e necesar, nu mai rămâne decât să te bucuri de o vacanţă plină de aventuri!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here