Olt: Societăți comerciale sancționate de polițiști pentru încălcarea prevederilor legislației silvice

0

Polițiștii olteni au aplicat amenzi în valoare de 9.000 de lei și au dispus confiscarea a peste 31 metri cubi de material lemnos.

Luni, 13 august 2018, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul Ordine Publică au acționat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic.

Astfel, polițiștii au depistat în trafic, pe raza comunei Pleșoiu, trei autocamioane care transportau material lemnos.

În urma inventarierii și cubării materialului lemnos de către reprezentanții Ocolului Silvic Slatina, s-a constatat faptul că două societăți comerciale, una cu sediul în județul Sibiu, iar alta în județul Mureș, au transportat material lemnos, ce nu corespunde din punct de vederea al volumului cu cel precizat în avizele de însoțire a mărfii.

Cele două societăți comerciale au fost sancționate contravențional pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, valoarea totală a amenzilor fiind de 9.000 de lei.

Totodată, diferența de 31.26 metri cubi de material lemnos, care nu a corespuns cantității precizate în documentele de însoțire a mărfii, a fost confiscată.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here