292 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri mehedințeni în perioada minivacanței

0

În perioada 15-19 2018, poliţiştii din cadrul Serviciului și Biroului Rutier, din cadrul IPJ Mehednți, au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave. 

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, consumul de alcool.

Poliţiştii au controlat 328 de autovehicule si au legitimat un număr de 346 persoane, constatând 292 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 74 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 82 de şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale pentru lipsa documentelor, iar 36 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri. Valoarea amenzilor aplicate este de 94.870 lei.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 33 de permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere înregistrate în ultima perioadă de timp.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here