Plecat de la CSU Craiova la Genk, Vladimir Screciu i-a învățat pe belgieni româna cu accent oltenesc

0

Vladimir Screciu, mijlocașul de 18 ani trage tare la naționala U19, cu care se pregătește pentru preliminariile Europeanului din Armenia, din vara anului viitor.

Echipa națională alcătuită din fotbaliști care nu au împlinit 19 ani se află în linie dreaptă înaintea startului campaniei de calificare la Campionatul European. ”Tricolorii”  au două meciuri de verificare cu Cipru (8 și 10 septembrie), apoi duelul cu reprezentativa Suediei, iar în noiembrie vor debuta în turneul de calificare la Turneul de Elită, competiție care duce la european.

Unul dintre pariurile selecționerului Daniel Oprescu este Vladimir Screciu, fotbalist de la care se așteaptă enorm. Mijlocașul de 18 ani a plecat de la CSU Craiova la Genk, pentru o sumă uriașă la acest nivel: 2 milioane de euro.

Născut la Corabia, fostul jucător al celor de la CSU Craiova spune că s-a adaptat rapid la cerințele și rigorile campionatului belgian.

”Mi se potrivește mult noua echipă… am fost accidentat 3 săptămâni, dar acum sunt bine, am făcut recuperare bună, abia aștept să joc. M-am adaptat foarte bine, am fost primit excelent de colegi, de staff, chiar mi-am făcut prieteni și petrec toată ziua cu ei. E puțin mai greu de unul singur printre străini, dar m-am acomodat. Familia îmi lipsește cel mai mult acolo, abia aștept să-i iau în brațe când vin acasă. Fotbalistic vorbind, sunt diferențe mari, pentru că în Belgia se ține cont de condiția fizică foarte mult, în primul rând ai nevoie de acest lucru. Am pus mușchi în perioada asta, înainte de antrenament facem mereu sală” – Vladimir Screciu, mijlocaș România U19.

Fotbalistul nu are probleme de comunicare la Genk și spune că a făcut schimb de experiență cu unii dintre coechipieri: el i-a învățat română și a primit lecții de flamandă.

” Noi vorbim engleză la echipă, între noi, antrenorul ține ședintețele în engleză, dar sunt într-o parte unde se vorbește flamanda. Am învățat câteva cuvinte, pot să mă descurc, dar au un accent greu, din gât. Mai ușor e accentul oltenesc. M-am împrietenit cu un bosniac și i-am zis să-i spună olteanul. Toți mă strigă Scriju, nu îmi pot pronunța altfel numele”- Vladimir Screciu, mijlocaș România U19.

Se gândesc doar la calificarea la European

Pentru puștii din naționala U19 urmează o perioadă încărcată de meciuri. Primele sunt amicale, contra Ciprului, apoi vine Suedia, iar la mijlocul lui noiembrie încep jocurile oficiale. România va face parte din Grupa 13 alături de Bulgaria, Grecia și Gibraltar, la turneul de calificare găzduit de Bulgaria. Echipele de pe primele două locuri din cele 13 grupe, plus Portugalia și Germania calificare direct, vor participa la Turneul de  Elită, în primăvara viitoare. Apoi, câștigătoarele celor șapte grupe din Turneul de Elită, plus Armenia, țara gazdă, vor lua startul la Campionatul European, în vara lui 2019.

”Suntem conștienți că ne așteaptă meciuri grele și le luăm pas cu pas. Cipru nu mai este echipa de acum mulți ani, au avansat foarte mult. Pornim la drum cu gândul să ne calificăm la turneul final european, acesta este obiectivul nostru. Suntem încrezători, grupa este accesibilă” – Vladimir Screciu, mijlocaș România U19.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here