Viorica Dăncilă a discutat cu șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, conducătorul regiunii Al Dhafrah din Emiratele Arabe Unite

0

Luni, 17 septembrie 2018, prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit pe șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, conducătorul regiunii Al Dhafrah din Emiratele Arabe Unite

Discuțiile s-au concentrat asupra stadiului relațiilor bilaterale și perspectivelor de dezvoltare a cooperării economice. Premierul Viorica Dăncilă a exprimat interesul deosebit al României pentru promovarea cooperării cu statele arabe, obiectiv evidențiat în Programul de Guvernare. În context, a apreciat amplificarea dialogului politico-diplomatic din ultimul an, care a produs rezultate pozitive atât pe palierul economic, cât și din perspectiva cooperării sectoriale.

O atenție specială a fost acordată analizării stadiului inițiativelor de colaborare lansate cu prilejul primei sesiuni a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, eveniment desfășurat la București, în perioada 16-17 aprilie 2018. Cei doi interlocutori au remarcat utilitatea acestei platforme de cooperare pentru coordonarea bilaterală la nivel guvernamental și al mediilor de afaceri, în beneficiul ambelor state.

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat dorința Guvernului României de a consolida, în continuare, relațiile bilaterale cu Guvernul de la Abu Dhabi, atât pe segmentele tradiționale de cooperare (economie, comerț, investiții, energie, industrie, transporturi și agricultură), cât și de a dezvolta proiecte comune, de anvergură, cu parteneri din Emiratele Arabe Unite.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here