Vei fi naș la botez? Iată care este rolul tău!

0

Să botezi un bebeluş reprezintă o îndatorire pe care va trebui să o tratezi cu seriozitate, încă de când accepţi acest rol. Iar dacă nu ai mai botezat, cu siguranţă, sfaturile privind ceea ce trebuie să faci în calitate de naș ţi-ar fi de mare folos, mai ales dacă ţi-ai propus să te implici cât poţi de mult imediat ce micuţul vine pe lume.

Aşadar, ca să te asiguri că punctezi absolut toate îndatoririle pe care le are un naș la botez, citeşte, în continuare, informaţiile de mai jos şi ţine cont de ele, dacă îţi doreşti să fii cât mai prezent în viaţa celui pentru care vei fi părinte spiritual.

5 atribuţii importante pe care le ai ca naș la botez:

1. Este important să fii alături de părinţii celui mic, încă de la ieşirea din maternitate, acolo unde va trebui să o scoţi pe tânăra mămica din spital. Este de datorită ta, în calitate de naș, să achiziţionezi trusoul bebeluşului cu toate cele necesare unui nou-născut: hăinuţe, jucării, prosop, dar şi produse speciale pentru îngrijirea micuţului. Trusoul îl vei oferi mamei copilului în ziua botezului.

2. Că naș, trebuie să achiziţionezi lumânarea care va fi folosită în timpul ceremoniei religioase de la Biserică. De asemenea, ar fi indicat să te implici în ceea ce priveşte organizarea petrecerii de botez: alegerea restaurantului, achiziţionarea setului de invitații de botez, care să facă parte din decorul predominant al salonului, meniul şi alte detalii menite să ofere invitaţilor o petrecere inedită. Dă-ţi interesul privind textul de pe invitaţii, dar şi în privinţa modelelor de mărturii: handmade sau haioase, cu personaje din desenele animate sau 3D.

3. Pe lângă trusoul amintit anterior, trebuie să ai în vedere achiziţionarea unui cadou special copilului. De regulă, bijuteriile reprezintă cea mai inspirată alegere în această privinţă, mai ales dacă trusoul este unul complet şi include deja hăinuţe şi jucării. În materie de bijuterii potrivite la botez, dacă cel mic este băieţel, ai putea să îi oferi o brăţară din aur. Dacă este fetiţă, atunci o pereche de cercei din aur vor reprezenta, cu siguranţă, cadoul perfect.

4. În mod cert, ceremonia botezului presupune o serie de tradiţii şi obiceiuri peste care nu poţi să treci, cu atât mai mult dacă părinţii copilului îşi doresc ca botezul micuţului lor să cuprindă absolut toate obiceiurile. Aşadar, este important să ai în vedere faptul că, la Biserică, va trebui să aduci o iconiţă pe care preotul să o sfinţească, să achiziţionezi un prosop şi un săpun alb pentru ca preotul să le folosească la finalul ceremoniei de botez, dar şi mir, pentru ca cel mic să aibă pielea moale şi catifelată.

5. După încheierea ceremoniei religioase, a doua zi, va trebui să participi la băiţa de acasă, în care vei pune petale de trandafiri, lapte, uleiuri parfumate, o verighetă, bani, miere, busuioc şi apă sfinţită. Va trebui să ai în vedere că în 6 săptămâni de la botez, va trebui să mergi din nou cu cel mic la Biserică pentru a-l împărtăşi.

În calitate de naș al unui copil, ai rolul permanent de a-l sprijini şi sfătui până când acesta va creşte. Ai putea să te oferi să îi fii naș inclusiv la tăierea moţului, atunci când copilul împlineşte un an. De altfel, este de dorit ca la tăierea moţului să participe aceeaşi nași, chiar dacă sunt cupluri care preferă ca micuţii lor să aibă naşi diferiţi. Însă, cu siguranţă, indiferent de alegerea părinţilor micuţului pe care îl botezi, trebuie să păstrezi o relaţie cât mai strânsă cu aceştia, pentru a le fi alături în creşterea şi educarea copilului lor. Fii prezent la cele mai importante evenimente ale celui mic, vizitează-l şi fii un sprijin permanent, pentru a-ţi îndeplini corespunzător rolul deosebit pe care îl prezinţi în viaţa acestuia.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here