Întâlnire a elevilor din orașul Balș cu polițiștii, la început de an școlar

0

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu elevii din Balș, în vederea prevenirii victimizării acestora.     

Prevenirea conduitelor deviante în rândul minorilor cât și prevenirea victimizării acestora, formarea unei noi generații de tineri care să respingă activitățile ilicite și anturajele, constituie priorități ale compartimentului de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Ieri, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Poliției orașului Balș și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și C.P.E.C.A Olt, au participat la 3 sesiuni de prevenire la Liceul Teoretic „Petre Pandrea”, Colegiul Tehnic „Nicolae Bălcescu” și Colegiul Tehnic din orașul Balș.

Astfel, polițiștii au oferit recomandări preventive atât elevilor, cât și cadrelor didactice, fiind prezentate materiale informative.

Totodată, polițiștii le-au vorbit despre răspunderea penală a minorului, protejarea datelor personale în mediul online și evitarea întâlnirilor cu persoane necunoscute, în vederea prevenirii delincvenței juvenile.

 Poliția recomandă tinerilor

– să evite să dezvolte relații de prieteni cu diferite persoane cunoscute în afara școlii

– să evite compania persoanelor violente, delincvente și conflictuale

– să respingă propunerile cunoscuților de a participa la anumite „distracții” consum de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violențe verbale și fizice

– să nu își rezolve un conflict prin violență

– să apeleze la sprijinul celor care îi pot ajuta: părinți, profesori, polițiști.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here