În weekend, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a 30 de incendii

0
imagine - ARHIVĂ

În acest weekend, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a 30 de incendii, dintre care 26 izbucnite la vegetaţie uscată şi alte patru la case şi anexe gospodăreşti.

Cele 26 de incendii de vegetaţie uscată s-au manifestat în localităţile: Brezniţa Ocol (3), Burila Mare, Cârjei, Ciochiuţa, Cioroboreni, Devesel, Drobate Turnu Severin (3)- zona aeroport si cartierul Schela Nouă, Higiu, Izvoru Frumos, Mileni(2), Lac, Oprăneşti, Oreviţa, Punghina, Rogova, Slaşoma, Strehaia(2), Vânju Mare(2) şi Vrancea, unde flăcările au cuprins circa 300 de hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă a izbucnirii acestor incendii a fost determinată de folosirea focului deschis în spaţii deschise.

Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă generate de folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi reaminteşte cetăţenilor că arderea se va executa: în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă, în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi  fără a afecta reţelele electrice şi de comunicaţii.

De asemenea, cetăţenii trebuie să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii, să nu părăsească locul arderii înainte de a stinge focul şi să nu acopere focarele cu pământ.

Totodată facem precizarea că arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foculemis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2500 lei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here