Deputații europeni pregătesc noi reguli pentru furnizorii de conținut audiovizual

0

Internetul a schimbat dramatic felul în care consumăm filme, videoclipuri și emisiuni de televiziune. Parlamentul European încearcă să actualizeze regulile pentru a ține pasul cu acest peisaj în continuă schimbare, pentru a proteja mai bine copiii de materialele inadecvate și pentru a susține producțiile europene.

Televiziune, video-sharing, streaming, video-on-demand… Locurile și modurile în care vizionăm filmele și emisiunile noastre preferate s-au schimbat dramatic în ultimii ani. Pentru a face față provocărilor unui peisaj care se schimbă rapid, deputații europeni se pregătesc să actualizeze regulile.

Petra Kammerevert / S&D: “Ceea ce se întâmplă astăzi cu internetul, videoclipurile și filmele disponibile online, nu a fost reglementat până acum. De aceea a trebuit să actualizăm directiva.”

Noile propuneri includ măsuri pentru protejarea copiilor împotriva conținutului online violent sau sexual.

Atunci când utilizatorii semnalează un material dăunător sau inadecvat, platformele video și site-urile web vor fi, în viitor, responsabile pentru eliminarea conținutului necorespunzător.

Sabine Verheyen / EPP: “De exemplu, posibilitatea ca adulții să instaleze programe de filtrare pe dispozitivele copiilor lor. De asemenea, să avem sisteme de verificare a vârstei pentru materialele care pot fi dăunătoare copiilor.”

Ar mai fi, de asemenea, reguli mai stricte privind publicitatea. Cel mult 20% din timpul de emisie ar trebui să fie rezervat pentru reclame.

Și mai mult conținut online va trebui să fie european. Deputații europeni susțin că astfel vor fi sprijiniți și încurajați producătorii, regizorii și artiștii europeni.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here