Dolj: 12 percheziţii în Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, la locuinţele unor persoane bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor

0

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor doljeni, bănuiţi de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii au condus pentru audieri, la sediul IPJ Dolj, 6 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, toţi din judeţul Dolj.

Miercuri, 31 octombrie 2018, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au efectuat 12 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane din Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2018, persoanele în cauză ar fi vânat animale, în zona localităţilor Pleniţa, Unirea şi Moţăţei, folosind în acest sens arme de vânătoare şi câini din rasa ogar sau metis de ogar.

Poliţiştii au găsit, la locuinţele persoanelor în cauză, cantitate de 81 kg de carne de căprior în carcasă, 22 de iepuri, 77 de cartuşe de vânătoare cu alice, o puşcă cu aer comprimat, 155 de diaboluri, 9 proiectoare şi 100 de pachete de ţigări provenite din contrabandă, bunuri care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 16 câini din rasa ogar sau metis de ogar, care au fost găsiţi la locuinţele celor în cauză şi cu privire la care existau indicii că ar fi fost folosiţi la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic.

Un număr de 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, din localităţile Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, au fost conduşi de poliţişti, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru audieri.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă cu produse din tutun.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Ordine Publică, Poliţiei Municipiului Băileşti, Poliţiei Municipiului Calafat, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here