Alegeri locale – sancțiuni aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale, în Caracal și Drăgănești Olt

0

Duminică, 27 septembrie 2020, Poliția orașului Drăgănești-Olt a fost sesizată de către o femeie, în vârstă de 49 de ani, despre faptul că o persoană ar oferi bani unor cetățeni în scop electoral.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “coruperea alegătorilor”.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat la 112 despre faptul că o femeie, de 36 de ani, din orașul Drăgănești-Olt, ar fi votat la urna mobilă cu o copie de pe cartea de identitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au sancționat contravențional un membru al secției de votare, însoțitor al urnei de vot mobilă, pentru nerespectarea prevederilor Legii 115/ 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

Președintele unei secții de votare din municipiul Caracal a fost informat de către un cetățean despre faptul că în apropiere secției de votare, în curtea unui cetățean, se află un panou pe care sunt încă afișe electorale.

La fața locului a fost direcționat un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt care a constatat că aspectele semnalate se confirmă.

Panoul a fost îndepărtat, iar persoana a fost sancționată contravențional de către jandarmii olteni, pentru încălcarea prevederilor Legii 115/ 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here