Comercializarea ilicită a cărnii, sub lupa polițiștilor din cadrul IPJ Dolj

0

Marţi, 19 decembrie 2017, politişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii și produselor din carne pe raza judeţului Dolj.

Cu prilejul acestei activități, oamenii legii au controlat 16 societăţi comerciale, au verificat 2 mijloace de transport, dar și 7 persoane fizice care efectuau activități comerciale.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii din cadrul IPJ Dolj – Servicul de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile legale.

Valoarea sancţiunilor aplicate de oamenii legii a fost de 79.500 lei, în timp ce valoarea mărfurilor confiscate a fost de 2.800 lei.

De exemplu, cu ocazia controlului efectuat de polițiști la punctul de lucru al unui agent economic din Piața Agroalimentară 1 Mai din Craiova, s-a constatat că reprezentanţii acestuia dețineau cantitatea de 20 kg de carne de vită, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20 000 lei conform Legii nr. 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea cantității de 20 kg de carne de vită, în valoare de 300 lei, pentru care comerciantul nu a prezentat documente de proveniență.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here