Schimbările preconizate la nivelul conducerii ASF pun la grea încercare protecția legii RCA în vigoare

0

Comisia Europeană a încercat, influenţată de poziţia asiguratorilor, să elimine funcţionarea tarifului de referinţă din actuala lege RCA, însă actuala conducere a ASF s-a poziţionat corect, protejând unul din elementele cheie care au adus piaţa asigurării obligatorii auto în starea actuală de echilibru.

Echipa formată la nivelul ASF de Preşedintele Leonardo Badea şi Vicepreşedintele Cornel Coca Constantinescu, a funcţionat eficient în ultimele luni, aducând stabilitatea şi predictibilitatea necesară astfel încât tarifele RCA să se situeze în marjele corecte.

Federaţia Operatorilor Români de Transport îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de schimbările preconizate la nivelul conducerii ASF şi consideră că politizarea excesivă pe acest subiect trebuie evitată, în interesul asiguraţilor persoane fizice şi juridice.

La un an şi jumătate de la intrarea în vigoare a noii legi RCA, orice schimbare la nivelul structurii de conducere a ASF, este cel puţin nepotrivită, cu atât mai mult cu cât, Comisia Europeană încearcă prin orice mijloace să determine revenirea la situaţia din 2016, situaţie ce a generat explozia tarifelor RCA pe segmentele transporturilor comerciale, dar şi profituri uriaşe pentru asiguratori.

FORT consideră că este nevoie de continuitate în mandatul conducerii ASF, care, împreună cu patronatele din domeniul transporturilor, service-uri auto, brokeraj şi asigurări, şi-au propus să continue colaborarea, în perioada următoare, pentru eliminarea unor derapaje în ceea ce priveşte contravaloarea prestaţiei în service precum şi pentru creşterea gradului de acoperire până la peste 90 %.

Totodată F.O.R.T. aşteaptă cu interes decizia oficială a Consiliului Concurenţei generată de finalizarea anchetei cu privire la existenţa de practici nesănătoase şi înţelegeri între vânzătorii de RCA pe zona tarifelor de primă – cunoscută sub numele de “Ancheta Media Xprimm UNSAR”.

Atât Preşedintele Leonardo Badea cât şi Vicepreşedintele Cornel Coca Constantinescu, au dovedit profesionalism şi transparență în raport cu funcţionarea şi supravegherea pieţei RCA şi este imperios necesar să continue mandatul pentru atingerea tuturor obiectivelor stabilite, departe de orice fel de jocuri politice.

Federaţia Operatorilor Romani de Transport (F.O.R.T.)

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here