VIRTUS VERBI

0

Proiectul VIRTUS VERBI – ediția a II-a se va lansa oficial marți, 4 decembrie 2018, la Casa de Cultură a Studenților Craiova, începând cu ora 17:00

Consiliul Județean al Elevilor Dolj dă startul unui proiect ce are drep scop creșterea și diversificarea consumului cultural al elevilor doljeni. Proiectul “Virtus Verbi”, aflat la ediția a II-a descoperă și promovează atât elevii scriitori de poezie, proză, cântăreți de folk și actori, cât și talentul acesora care va fi recunoscut.

Datorită acestui proiect, participanții vor conștientiza importanța și rolul creației artistice pentru propria identitate, vor dobândi competențe formative, culturale, de comunicare și vor deveni mai implicați în activități de promovare și valorizare a creației artistice. Astfel, acest proiect reprezintă rezolvarea unor probleme regăsite printre elevii doljeni și anume dezinteresul față de citit, precum și îngrădirea posibilității de exprimare liberă.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Casa de Cultură a Studenților Craiova, Asociația pentru Tineri Streets, Liceul de Arte Marin Sorescu Craiova și Leo Club Craiova și se desfășoară în perioada 4 decembrie 2018 – 1 septembrie 2019.

Principalele activități ale proiectului sunt de tip cenaclu artistic şi se vor desfășura de două ori pe lună. Pe parcursul proiectului, participantii vor beneficia şi de alte activităţi ce promovează creația și arta, în special activități implementate de instituțiile și de organizațiile partenere.

De asemenea, Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj îşi propune să atragă atenția multor inițiatori de proiecte culturale, alături de care să colaboreze și să devină parteneri fideli.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here