Premierul României, Viorica Dăncilă, participă la deschiderea Summit-ului Inițiativei Central Europene

0
Viorica Dăncilă - Prim-Ministru al României

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă va participa luni, 3 decembrie 2018, la Zagreb, la deschiderea Summit-ului șefilor de Guverne din statele membre ale Inițiativei Central Europene (ICE).

În marja acestei reuniuni, prim-ministrul român va avea întrevederi bilaterale cu președintele Croației, Kolinda Grabar- Kitarović, cu prim-ministrul Andrej Plenkovic, precum și cu președintele Parlamentului croat, Gordan Jandroković.

Summit-ul Inițiativei Central Europene de la Zagreb va prilejui continuarea dezbaterilor în materie de cooperare regională, cu accent asupra promovării valorilor și practicilor democratice, relațiilor de bună vecinătate și asigurării stabilității regionale. Vor fi abordate, totodată, proiectele economice de interconectare energetică și de transport, în beneficiul apropierii acestei zone de standardele europene și susținerii parcursului european al statelor aspirante. Reuniunea va prilejui prezentarea obiectivelor viitoarei Președinții a României la Consiliul UE (primul semestru al anului 2019), cu impact asupra cooperării regionale.

Consultările cu înalții oficiali croați vor oferi ocazia evaluării stadiului relației bilaterale și situației regionale, coordonarea în planul exercitării mandatului la nivelul Consiliului UE de către cele două state, ca parte din Trio-ul de președinții România-Finlanda-Croația, cu accent pe susținerea parcursului european al Balcanilor de Vest.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here