Wizz Air: Descoperiți Sibiul, centrul european al gastronomiei în 2019

0
Arta culinară din Sibiu și din sudul Transilvaniei este un mozaic ce reflectă gastronomia și influențele multiculturale ale populației, precum și tendințele variate ale societății. În regiunea noastră, avem unsprezece influențe culturale diferite. Pe de o parte, este vorba de influențele culturale ale celor care au trăit aici, cum ar fi românii, saxonii, maghiarii, armenii, evreii și romii. Pe de altă parte, este vorba de influențele puterilor vecine, regionale și istorice: austrieci, turci, ruși, francezi și greci.

Așadar, atunci când vă gândiți la Sibiu, trebuie să gustați și să vă amintiți aromele pe care le recomandăm:

Gustați brânză tipică din Mărginimea Sibiului din Carpații Meridionali, precum și pastramă delicioasă de oaie.

Încercați cele mai reprezentative produse, rețete și băuturi locale, cum ar fi șunca de porc de Bazna, prăjiturile cu fructe, vinul de coacăze roșii și țuica de pere pădurețe. Încercați primul vin transilvănean adus de călugării cistercieni în secolul al XII-lea. Încercați diferitele noastre ciorbe dulci și acre, mâncarea de zi cu zi a localnicilor. De asemenea, încercați o rețetă ciobănească veche de 200 de ani, refăcută de un mic restaurant de familie – un exemplu reprezentativ pentru noua bucătărie transilvăneană dezvoltată în ultimii trei ani.

Mâncați fructe de pădure adunate de pe pajiștile alpine și din pădurile din Munții Cindrel.

Rezervați acum! Excursii și evenimente.
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here