Daniel Farmache preia, din 2019, poziția de CEO al grupului E-INFRA

0

E-INFRA (Electrogrup Infrastructure S.A.) anunță astăzi că Daniel Farmache, unul dintre cei mai apreciați manageri şi finanţişti ai tinerei generații și actual Deputy CEO al grupului, va prelua poziția de CEO al holdingului de companii, începând din 1 ianuarie 2019.

Marian Pantazescu, actualul CEO și unul dintre acționarii grupului E-INFRA, va continua să ghideze strategia grupului ca membru al Consiliului de Administratie

“E-INFRA este o poveste de succes a antreprenoriatului românesc, cu o echipă închegată de specialiști pasionați și o mentalitate de continuă auto-depășire. Sunt încântat să îmi asum responsabilitatea Grupului de a îmbunătăți viețile oamenilor prin infrastructuri moderne. Ne văd devenind o companie-reper în infrastructură, care utilizează cele mai bune practici internaţionale pentru a cataliza dezvoltarea acolo unde este cea mai mare nevoie. Pentru aceasta, vom consolida echipa de top la nivelul holdingului şi ne vom concentra pe creşterea sinergiilor dintre subsidiare. Scopul final este de a ne servi clienţii naționali și internaționali cu o ofertă integrată – de la servicii în telecom și energie, până la construcții industriale la cele mai înalte standarde”, declară Daniel Farmache.

Daniel Farmache s-a alăturat echipei de management E-INFRA în luna mai a acestui an, ca Deputy CEO, după ce, anterior, a făcut parte din divizia de investment banking a Citigroup din Londra, lucrând în cele mai mari IPO-uri și mandate M&A din Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa. Înainte de acest rol, Daniel Farmache a lucrat în cadrul biroului Citi din România pentru mari companii cu capital românesc, în tranzacții pe piețele de capital și diverse structuri de credit. În 2016, Daniel Farmache a fost consilier în Cancelaria Primului Ministru și director de cabinet al Ministrului Muncii.

“Pentru noi, ca acționari, Daniel Farmache reprezintă noua generație de management, care deja are și maturitatea, dar și experiența necesară pentru a prelua o misiune complexă și a conduce E-INFRA, cu sprijinul acționarilor, spre noi etape de dezvoltare. Am susținut, întotdeauna, promovarea și dezvoltarea tinerilor talentați, iar Daniel va avea tot suportul nostru”, spune Marian Pantazescu, actual CEO, E-INFRA.

Daniel Farmache este absolventul unui MBA la London Business School, cu un stagiu la Massachusetts Institute of Technology. De asemenea, este licențiat cu First Class Honours în finanțe-bănci, în Marea Britanie – University of Reading, ICMA Centre și în drept, la București – Universitatea Nicolae Titulescu și deține certificatul CFA (Chartered Financial Analyst).

Despre E-INFRA

E-INFRA (Electrogrup Infrastructure S.A.) este un grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii, al cărui rol este cel de a susține calitatea vieții oamenilor, printr-o infrastructură modernă.

Grupul E-INFRA activează în doua sectoare din domeniul infrastructurii: deținerea si operarea de infrastructură proprie de telecomunicații și energie, și servicii profesionale în infrastructură.

Din grup fac parte Electrogrup SA, Direct One SA, Netcity Telecom SRL, Nova Power & Gas SRL și WESEE SRL, care reunesc, în prezent, peste 700 de angajați și au generat o cifra de afaceri consolidată, la nivelul anului 2017, de peste 100 milioane de euro. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina www.e-infra.ro.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here