Cercetașii României au adus “Lumina Păcii de la Bethlehem” și la Râmnicu Vâlcea

0

Cercetașii României s-au întors de la Linz – Austria. 12 cercetaşi din centrul local “Mircea cel Bătrân” și 2 cercetași din centrul local “Posada” Perişani, au participat cu delegația Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” la ceremonia ecumenică de preluare a “Luminii Păcii de la Bethlehem” care a avut loc în Neue Cathedrale (catolică)

Cercetaşii români au vizitat Viena și Budapesta, și Linz – orașul cercetaşilor, care au găzduit evenimentul din acest an. Ceremonia, la care au participat aproape 2.000 de cercetaşi din Europa, Australia și Statele Unite ale Americii, a fost impresionantă și s-a desfăşurat sub semnul bucuriei de a împărtăși “Lumina Păcii de la Bethlehem” și dorinței arzătoare de a face ca lumea de azi și de mâine sa fie mai bună, cu pace și bunăvoire între oameni.

Cercetașii au avut sprijinul duhovnicesc al IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care le-a dat binecuvântarea la plecare. Au fost importante cuvintele de îmbărbătare ale părintelui Marian de la Biserica Maica Domnului. Cercetașii României din Vâlcea mulțumesc gazdelor, cercetaşii din Viena și Linz, liderilor Thomas și Peter, și nu în ultimul rând firmei “Silva Crisflor” care a asigurat serviciul de transport cu microbuzul.

Fiecare delegaţie s-a fotografiat în faţa altarului, împreună cu preotul parohiei ortodoxe române din Linz, Emanuel Sorin Bugner, Romeo Moșoiu, șeful centrului local “Sfântul Nicolae” București, și Iuliu Popovici – lider adult în centrul local “Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea.

Nicolaie Almași
Președinte
Centrul local Mircea cel Bătrân al
Organizației Naționale Cercetașii României

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here