Marian Oprişan a solicitat la Consiliul Naţional al PSD, folosirea prevederilor constituţionale pentru a se da amnistia şi graţierea

0

Duminică, 16 decembrie 2018, Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit la Palatul Parlamentului. În cadrul reuniunii, vicepreşedintele PSD Mihai Fifor a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică că se vor aproba până la sfărşitul anului cele trei programe majore pentru România.

“Doamna premier mi-a dat o veste foarte bună, că vor aproba foarte curând, până la sfârșitul anului, cele trei programe majore pentru România despre care am discutat de curând: Fondul de Investiții Locale de 10 miliarde de euro, Fondul de Dezvoltare a Sistemului Balnear din România de 310 milioane pentru 31 de stațiuni balneare și schema de ajutor de stat pentru o mie de grădinițe olimpice cu profil sportiv. De abia aștept să le văd aprobate, avizate, inclusiv de Justiție și de Finanțe”, a spus Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că îşi doreşte de ziua sa de naştere ca “România să fie respectată” şi să “nu se mai încadreze în ţările de mâna a doua”.

“Astăzi m-au întrebat foarte mulţi dintre dumneavoastră ce îmi doresc în această zi. Am să răspund public – îmi doresc sănătate, pentru că putere am, pentru că puterea mi-o daţi dumneavoastră, ca să putem să aducem cât mai multe lucruri bune pentru România şi pentru români. Îmi doresc ca România să fie tratată aşa cum trebuie, România să nu se mai încadreze în ţările de mâna a doua, România să fie respectată şi cred că pentru acest lucru trebuie ca fiecare dintre noi să ne aducem contribuţia. Eu, în calitate de premier, am să cer pentru ţara mea să fie întotdeauna tratată cu demnitate, să fie întotdeauna respectată şi să nu se mai întâmple, aşa cum a fost în alţi ani, să acceptăm ceea ce ni se impune, fără a avea propria noastră opinie, să acceptăm să fim criticaţi, când cu toţii ştim că nu merităm acest lucru, să acceptăm să fim sancţionaţi numai pentru că suntem o ţară din estul Europei”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a afirmat că poporul român are nevoie de Partidul Social Democrat în aceste momente în care inamici ai României atacă din toate părţile.

“Astăzi, stimaţi colegi, pornim o parte din motoarele Partidului Social Democrat şi mă refer aici la departamentele Consiliului Naţional. Le mulţumim tuturor colegilor că deja le-au constituit la nivel teritorial, asta înseamnă că toţi specialiştii noştri şi experţii noştri în domeniu, din acest moment vor începe să lucreze în turaţie maximă, în aceste vremuri în care poporul român are nevoie de foarte multe lucruri şi au nevoie de Partidul Social Democrat în aceste momente în care o sumedenie de inamici ai României în primul rând, ne atacă din toate părţile şi noi, singurul partid românesc sută la sută trebuie să ţinem faţă acestor evenimente”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Preşedintele Consiliului Naţional Mihai Fifor a anunţat că Consiliului Naţional al PSD va avea 25 de departamente de specialitate, în “oglindă” cu Guvernul.

“Ca preşedinte al Consiliului Naţional, îmi asum azi, în faţa dumneavoastră, responsabilitatea revitalizării departamentelor, a platformei de dezbatere şi lucru a partidului nostru, pentru ca alături de colegii din Parlament şi din Guvern să putem furniza cele mai bune soluţii tehnice şi politice necesare dezvoltării acestei ţări. Vom fi deschişi tuturor celor care doresc să aibă o contribuţie în domeniile acoperite de departamente. Către tineri, pentru că avem tineri mulţi în rândurile noastre. Către intelectuali, pentru că avem oameni care pot susţine dialogul la cote înalte. Către elitele tehnice, culturale şi artistice ale ţării, pentru că vor găsi în noi interlocutori dedicaţi. Avem cu toţii misiunea de a atrage, de a aduce lângă noi oameni competenţi şi de a-i convinge de valorile social-democrate”, a spus Mihai Fifor în cadrul şedinţei Consiliului Naţional.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD (OFSD) Rovana Plumb a declarat că întotdeauna, de câte ori a fost la guvernare, social-democraţii au performat.

“Sunt convinsă că împreună vom reuşi, vom face dreptate până la capăt, pentru că, da, noi îndrăznim să credem în România. Şi pentru că îndrăznim să credem în România şi pentru că suntem uniţi, acest moment politic de astăzi nu face altceva decât să demonstreze că PSD, întotdeauna, de câte ori a fost la guvernare a performat”, a afirmat Rovana Plumb.

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a solicitat duminică, la reuniunea Consiliului Naţional al PSD, folosirea prevederilor constituţionale pentru a se da amnistia şi graţierea.

“Un înalt oficial roman spunea: mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis, lucru care s-a transformat mai târziu în mai bine o mie de vinovaţi, de condamnaţi în puşcărie, decât un nevinovat în puşcărie. Dacă vrem o ţară ca afară, haideţi să ne asumăm responsabilitatea şi să apelăm la Constituţie. Eu, ca cetăţean al acestei ţări, vă rog şi vă încurajez la modul cel mai sincer să facem dreptate şi anume să folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal şi anume amnistia şi graţierea în România anului 100,” a spus Marian Oprişan.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here