Poliţiştii craioveni au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

0

În perioada 10-17 decembrie 2019, poliţişti din cadrul Secţiilor 1 şi 2 Poliţie Craiova, împreună cu jandarmi din cadrul Grumării de Jandarmi Mobile Craiova au organizat o acţiune, având ca scop asigurarea unui climat de siguranță civică şi prevenirea și diminuarea fenomenului infracțional.

Oamenii legii au verificat 95 de locuri și medii de interes, 28 de societăţi comerciale, 12 producători individuali şi au legitimat 162 de persoane.

De asemenea, au fost controlate 88 de autovehicule, pentru neregulile constatate poliţiştii aplicând  19 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 8000  lei.

Ca urmare a activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 3 infracțiuni în flagrant.

Exemplu: Vineri, 14 decembria 2018, poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au depistat, pe bulevardul Nicolae Romanescu, un tânăr de 22 ani, din Craiova, care avea asupra sa un radio CD.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit faptul că radio CD-ul a fost sustras cu puțin timp în urmă, de la un autoturism parcat pe bulevardul pe care a fost depistat tânărul.

Prejudiciu cauzat a fost restituit persoanei vătămate, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

CONDUCEŢI PRUDENT!

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă despre condiţiile meteo şi starea drumurilor! Poliţiştii vă adresează câteva recomandări utile pentru UN DRUM ÎN SIGURANŢĂ. 

În condiţiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (lapoviţă, ninsoare sau vânt puternic), poliţia doljeana recomandă, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie.

Polițiștii vă recomandă să adoptaţi o manieră prudentă de conducere, dar şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

De asemenea, curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Drum Bun!

Conduceţi cu prudenţă ! Cineva drag sigur vă aşteaptă acasă !

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here