Mehedinți: peste 40 de misiuni ale pompierilor în ultimele 24 de ore

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a cinci incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 16 persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.

În cursul zilei de joi, 23 iulie 2020, cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiind verificate 11 obiective, dintre care: o piață, 4 ștranduri/piscine, 5 terase și un comerciant din zona adiacentă Pieței MEVA.

În urma verificărilor, au fost aplicate trei avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (COVID-19), pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat 20 misiuni, 10 dintre acestea pentru decontaminarea a 28 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar alte 10 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Pompierii mehedințeni au intervenit și pentru stingerea a cinci incendii de vegetație uscată, care s-au manifestat pe raza localităților:  Vlădaia, Magheru, Scăpău, Pristol și Hotărani. Pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins peste 50 de hectare de teren, alături de pompierii militari au acționat și pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Vlădaia și Devesel.

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, pompierii recomandă cetăţenilor ca arderea să se execute:

–  în condiţii meteorologice fără vânt;

–  numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă;

– în zone, care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii.

De asemenea, cetăţenii să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii și să nu părăsească locul arderii înainte de a stinge focul.

Totodată facem precizarea că arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2500lei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here