Razie în județul Dolj: 1093 de autovehicule controlate şi 1472 de persoane legitimate

0
imagine - ARHIVĂ

Vineri, 11 ianuarie 2019, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au organizat o razie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă, a activităţilor comerciale ilicite şi a altor fapte antisociale, precum şi a abaterilor la regimul rutier

Peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, dar şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au verificat 194 de agenţi economici şi 118 baruri/discoteci. De asemenea, oamenii legii au controlat 1093 de autovehicule şi au legitimat 1472 de persoane, efectuând 461 de controale corporale.

În cadrul raziei, au fost constatate 9 infracţiuni în flagrant delict, 6 la regimul rutier (3 conducători auto au fost depistaţi conducând fără permis de conducere şi 3 sub influenţa alcoolului) şi 3 prevăzute de alte acte normative. Totodată, au fost aplicate 245 de sancţiuni contravenționale, acestea vizând atât nereguli constatate la regimul rutier, cât şi abateţi de la normele de convieţuire socială sau comerţ ilicit, în valoare totală de peste 72.000 lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au reţinut 18 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

Exemple

  • Poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare au depistat un bărbat, de 47 de ani, din Ciupercenii Noi, care conducea un autoturism, pe DJ 561 E, în Piscu Nou, având o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului
  • Poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au depistat, în Moţăţei, un bărbat de 35 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  • Poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au depistat, într-o sală de jocuri de noroc, din Craiova, un bărbat de 30 ani, din localitate, care avea asupra sa un briceag, în lungime totală de 14 cm., cu lama de 5 cm. și un spray cu substanțe iritant lacrimogene. Persoana depistată a fost condusă la sediul secţiei, în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port fără drept de obiecte periculoase.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here