Cinci bărbaţi depistați de jandarmi în timp ce pescuiau ilegal pe râul Olt

0

În cursul săptămânii trecute, jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea au executat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol pe râul Olt, în zona localităţilor Băbeni, Ioneşti şi Drăgoeşti, acţiune în urma căreia au fost depistaţi cinci bărbaţi ce pescuiau ilegal.

Daniel şi M. Marius din Ioneşti au fost depistaţi de jandarmi pe râul Olt, la aproximativ 100 metri în aval de CHE Ioneşti, în dreptul localităţii Ioneşti, în timp ce pescuiau comercial cu ajutorul unei bărci pneumatice şi două plase bifilament în lungime de 200 metri fără a deţine autorizaţie de pescuit. Totodată asupra acestora a fost găsită cantitatea de 40 kg de peşte din specia caras.

Ş. Marius  din Ioneşti, a fost depistat de jandarmi pe râul Olt, la aproximativ 2000 metri aval de CHE Băbeni, în dreptul localităţii Ioneşti, în timp ce pescuia cu ajutorul unei unei bărci pneumatice şi a trei plase monofilament însumând 300 metri fără a deţine autorizaţie de pescuit. Asupra acestuia a fost găsită cantitatea de 15 kg de peşte din specia caras care a fost eliberată în râul Olt întrucât se aflau în stare vie.

Adrian şi C. Gheorghe din Ioneşti şi Scundu, au fost depistat de jandarmi pe râul Olt, la aproximativ 2000 metri aval de CHE Băbeni, în dreptul localităţii Ioneşti, în timp ce pescuiau cu ajutorul unei bărci pneumatice şi a unei plase din aţă de 100 metri fără a deţine autorizaţie pentru pescuit. Asupra acestora a fost găsită cantitatea de 25 kg de peşte din specia şalău şi somn care a fost eliberată în râul Olt întrucât se aflau în stare vie.

Celor cinci bărbaţi  le-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracțiunilor de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament  şi ,,pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit,,  fapte prevăzute şi pedepsite de art. art. 64, lit. a şi k, din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009 privind pescuitul şi acvacultura.Uneltele folosite la săvârşirea faptelor  au fost ridicate în vederea confiscării şi predate împreună cu actele de constatare poliţiştilor din cadrul posturilor de poliţie Ioneşti şi Olanu pentru continuarea cercetărilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here