Noi reguli pentru protecția consumatorilor – legi pentru combaterea standardelor duble ale produselor din statele membre UE

0

Parlamentul European votează noi reguli pentru a proteja consumatorii din UE și pentru a atenua deficitul de apă și a recupera apa. Modificările aduse unei directive privind asigurările auto vor garanta despăgubirea victimelor accidentelor de circulație.

Parlamentarii europeni votează un plan pentru a face produsele și serviciile mai accesibile persoanelor cu dizabilităţi, precum și un acord de liber schimb cu Singapore care ar putea elimina majoritatea taxelor vamale.

Din dorința de a consolida protecția consumatorilor, Parlamentul European votează legi pentru combaterea standardelor duble ale produselor din statele membre. Companiile care încalcă regulile s-ar putea confrunta cu sancțiuni mai stricte.

Parlamentarii europeni votează un plan pentru a face produsele și serviciile-cheie din UE mai accesibile pentru persoanele cu dizabilităţi. Automatele de bilete, calculatoarele și bancomatele ar trebui să fie mai ușor de utilizat.

Un acord comercial cu Singapore ar elimina taxele vamale pentru peste 80% din importuri. Parlamentarii europeni votează acordul, care ar liberaliza, de asemenea, o gamă largă de servicii.

Noile norme privind asigurarea auto vor garanta despăgubirea integrală a victimelor accidentelor de conducere, chiar dacă asigurătorul lor este insolvabil. UE dorește să reducă numărul de persoane care conduc neasigurate.

Parlamentarii europeni votează propuneri de creștere a gradului de reutilizare a apei pentru irigații. Măsurile vor contribui la atenuarea deficitului de apă, protejând în același timp sănătatea și mediul.

sursa: Multimedia Centre / Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here