Sebastian Burduja a fost selecționat unul dintre luptătorii pentru libertate din Europa de Est, în cadrul proiectului Think Freedom

2

Sebastian Burduja, antreprenor politic și civic și președintele fondator al PACT pentru România, a fost selecționat de fundația germană pentru libertate Friedrich Naumann drept unul dintre șase „luptători pentru libertate” din Europa de Est, în cadrul proiectului Think Freedom. 

Fundația Naumann a publicat în premieră un scurt clip documentar despre Sebastian Burduja, PACT și lupta pentru libertate în România.

Sebastian Burduja a declarat: „Fiecare om are un vis. Visul meu este despre România și despre libertate. Pentru acest vis m-am întors acasă acum trei ani, împreună cu soția și fetița noastră. În fiecare zi suntem întrebați cine suntem, de ce am lăsat America pentru România și cum de mai avem puterea de a merge înainte, după toate încercările. Portretul acesta inedit ilustrează sincer și fără ocolișuri răspunsul nostru la aceste întrebări”.

Articol de prezentarehttps://esee.fnst.org/content/think-freedom-freedom-carry-torch

After spending 12 years in the US and attending prestigious universities (Harvard and Stanford), Sebastian feels that it is time to return to his home country, Romania, where corruption and authoritarian tendencies drive people out to the streets to protest. “I felt that my impact could be much higher by coming back.”, shared Sebastian. Following the advice of his dying grandfather  “In life you do what you must, not what you can”, Sebastian leaves the successful career in the USA to come back to Romania and establish a new political party called “Pact for Romania”. In loving memory of Joann Ioana Maria Burduja. 

*****************

PACT este o platformă civică şi politică de centru–dreapta, care încurajează implicarea cetăţenilor din ţară şi din diaspora în deciziile comunităţilor lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională şi consolidarea democraţiei româneşti în NATO şi UE.

Viziunea PACT este a unei Românii în 3D: România democratică, dezvoltată şi demnă, formată din comunităţi cu putere de decizie, cu oameni dinamici, conectaţi la noua economie, implicaţi în societate.

Într-o democraţie adevărată, cetăţeanul este principalul actor civic şi politic. Misiunea PACT este de a reda România cetăţenilor pentru că #impreuna să dezvoltăm România şi să depăşim media Uniunii Europene pentru toţi indicatorii fundamentali de dezvoltare, într-o singură generaţie – aceasta.

2 COMENTARII

  1. Protestele din Piata Victoriei nu sunt asumate de Pact pentru Romania si nu sunt organizate de acest partid. Nu e corect sa folosesti aceste imagini pentru a te promova. Orice alt protestatar din Piata e la fel de “luptator pentru libertate” ca si tine.
    E grotesc ceea ce faci, Tianu!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here