Liberalul Cristian Buican propune introducerea în Legea Bugetului de Stat a finanțarii tuturor tronsoanelor autostrăzii Sibiu-Pitești

0
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican

Legea Bugetului de stat pe anul 2019, în forma propusă de Guvernul PSD, prevede finanțarea a doar două din cele șase tronsoane ale autostrăzii Sibiu-Pitești. Pe cale de consecință, parlamentarul liberal Cristian Buican a depus o serie de amendamente prin care solicită finanțarea tuturor tronsoanelor autostrăzii Sibiu-Pitești. Faptul că în Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 apar cu finanțare doar tronsoanele 1 și 5 ale celei mai așteptate autostrăzi din România demonstrează faptul că reprezentanții PSD continuă să tergiverseze autostrada Sibiu-Pitești.

Prin amendamentele depuse la Legea Bugetului de stat pe anul 2019, parlamentarul liberal solicită alocarea sumei de  189.024 mii lei pentru Proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș, suplimentarea cu  14.000 mii lei a sumei prevăzute la Anexa 3/24/22, Capitol 8401, Grupa/titlul 58, Articol 03  pentru proiectul Revizuire/actualizare Studiu de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitești, secțiunile 2 și 3 (completarea studiilor geotehnice) precum și alocarea sumei de 10.000 mii lei pentru elaborarea documentațiilor tehnico – economice aferente obiectivului de investiții Autostrada Sibiu-Pitești, Secțiunea 6: Drum de legătură autostrada Sibiu-Pitești (Tigveni) și municipiul Râmnicu Vâlcea. Prin depunerea acestor amendamente, deputatul Cristian Buican demonstrează, încă o dată, că reprezentanții PNL sunt singurii care susțin constant proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești, prin asigurarea unei finanțări corespunzătoare a acestui important obiectiv de investiții.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că nefinanțarea tuturor tronsoanelor autostrăzii Sibiu-Pitești în anul 2019 reprezintă o ”bombă cu ceas” plantată de PSD având ca scop tergiversarea acestui proiect. Mai mult decât atât, parlamentarul liberal vâlcean este de părere că reprezentanții PSD au uitat de Secțiunea 6 a autostrăzii Sibiu-Pitești, cea care ar trebui să asigure legătura rutieră dintre municipiul Râmnicu-Vâlcea și autostrada Sibiu-Pitești (Tigveni), condamnând vâlcenii la subdezvoltare.

”În ciuda faptului că autostrada Sibiu-Pitești este o prioritate națională absolută în materie de construcție de autostrăzi, Guvernul PSD propune un Buget ce finanțează doar 2 din cele 6 tronsoane ale autostrăzii. Văzând acest lucru, am depus o serie de amendamente pentru finanțarea tuturor tronsoanelor, pentru că doar așa ne putem asigura că vom avea o autostradă completă, care va asigura șansa unei dezvoltări durabile județului Vâlcea. Noi, cei de la PNL, suntem singurul partid politic din România ce susținem constant acest tronson de autostradă. Sper ca parlamentarii de Vâlcea, indiferent de coloratura lor politică, să nu susțină o Lege a Bugetului care să nu finanțeze toate cele 6 secțiuni ale autostrăzii Sibiu-Pitești. În caz contrar, vor fi părtași la subdezvoltarea județului Vâlcea” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here