Dolj: Tânăr din comuna Bucovăț, depistat la braconaj cu ogarul

0

Un tânăr de 22 de ani, in comuna Bucovăț, s-a ales cu dosar penal pentru braconaj, după ce a fost depistat că folosea, pentru capturarea vânatului, un câine din rasa ogar, interzis la vânătoare.

Vineri, 15 februarie 2019, în jurul orei 15.30, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, împreuna cu lucratori din cadrul Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Dolj, au observat patru barbați, care practicau vânătoarea pe fondul de vânătoare 55, din comuna Breasta, județul Dolj, folosind pentru capturarea vânatului câini din rasa ogar, interziși la vânătoare. La vederea jandarmilor, trei dintre aceștia au reușit sa fuga de la fața locului în pădurea din apropiere, fiind prins C. V., în vârstă de 22, din comuna Bucovăț.

Câinele a fost predat lucratorilor Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Dolj, iar pe numele persoanei în cauză s-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”practicarea vânătorii cu câini din rasa ogar” și au fost înaintate structurilor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here