Norme noi pentru introducerea îngrășămintelor pe piața UE

0

Marți, 21 mai 2019, Consiliul European a adoptat un regulament care armonizează cerințele pentru îngrășămintele produse din minerale fosfatice și din materii prime organice sau secundare în UE, deschizând noi posibilități pentru producția și comercializarea acestora pe scară largă. Regulamentul stabilește limite armonizate pentru o serie de contaminanți, cum ar fi cadmiul, conținuți în îngrășămintele minerale.

Aceste noi norme vor garanta faptul că numai îngrășămintele care respectă cerințe și standarde de înaltă calitate și siguranță la nivelul UE pot fi vândute în mod liber pe teritoriul UE.

Niculae Bădălău, ministrul economiei

Contaminanții din produsele fertilizante fosfatice din Uniunea Europeană, cum ar fi cadmiul, pot prezenta un risc pentru sănătatea umană, animală sau a plantelor, pentru siguranță sau pentru mediu și, din acest motiv, conținutul acestor contaminanți a fost limitat în conformitate cu noile norme.

Noile norme vor stimula producția și utilizarea îngrășămintelor fosfatice cu un conținut scăzut de cadmiu și a îngrășămintelor organice și vor oferi mai multe opțiuni fermierilor orientați către o agricultură mai ecologică“, a declarat Niculae Bădălău, ministrul român al economiei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here