Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi CJ Vâlcea doresc înfiinţarea unei secţii exterioare a SJU în Bălceşti

0

În urma adresei Primăriei Oraşului Bălceşti referitoare la înfiinţarea unei structuri medicale în oraşul Bălceşti, SJU Vâlcea precizează:

  • În acest material nu vom folosi termeni tehnici sau detalii care să descrie prea mult situaţia cu care ne confruntăm în prezent, în relaţia cu Primăria Oraşului Bălceşti, ci vom fi cât se poate de succinţi.
  • V-am informat, cu ceva vreme în urmă, despre concluziile Comisiei mixte constituită la iniţiativa domnului Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea – ec. Constantin Rădulescu, privind demersurile şi angajamentele fiecărei instituţii implicate în acest proiect comun de înfiinţare a unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti, care să înlocuiască spitalul desfiinţat în anul 2010.
  • Revenim asupra acestui subiect, pentru a vă informa că a fost înaintat Primăriei Oraşului Bălceşti, cu semnăturile tuturor instituţiilor partenere (Consiliul Judeţean Vâlcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea şi CAŞ Vâlcea), proiectul final pentru înfiinţarea unei secţii de Recuperare Medicală şi Fizioterapie, precum şi a unei componente de gardă medicală, la domiciliu, absolut necesară pentru rezolvarea urgentelor medicale din oraşul Bălceşti şi zonele limitrofe.
  • Conform angajamentului domnului primar al oraşului Bălceşti, spaţiul în care poate fi amenajata această secţie, ar fi urmat să fie pus la dispoziţia SJU Vâlcea, renovat la standardele impuse de legislaţie, de către Consiliul Local al Oraşului Bălceşti şi de către domnul primar Constantin Aleca.
  • Am primit însă o adresă semnată de domnul primar prin care ne informează că îşi doreşte altă structură, dar care nu întruneşte condiţiile legale pentru a fi înfiinţată.
  • Nu înţelegem această atitudine a domnului primar şi credem că, dacă se doreşte cu adevărat înfiinţarea unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti, atunci toate părţile implicate trebuie să îşi respecte angajamentele şi partenerii.
  • Ne exprimăm, în continuare, disponibilitatea în rezolvarea acestei probleme deosebit de importante pentru vâlceni şi aşteptam ca domnul primar al oraşului Bălceşti să ne comunice dată la care ne poate fi pus la dispoziţie spaţiul necesar desfăşurării activităţii unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălceşti.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea
Compartiment Relaţii cu Publicul

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here