Acțiuni desfăşurate de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Dolj, pentru prevenirea accidentelor

0

În ultimele 48 de ore, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj şi Biroului Rutier Craiova au desfăşurat acţiuni pentru verificarea legalităţii efectuării transportului public de persoane, în regim taxi, precum şi pe linia defecţiunilor tehnice.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 57 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 13.000 de lei. La aceste activităţi au participat şi specialişti RAR.

De asemenea, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au desfăşurat şi o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, fiind aplicate 35 de sancţiuni contravenționale în valoare de peste 6.000 de lei.

În această perioadă, poliţiştii doljeni cu atribuţii pe linie rutieră au constatat 14 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, fiind depistaţi conducători auto care conduceau sub influenţa alcoolului, nu deţineau permis de conducere sau se aflau la volanul unor vehicule neînmatriculate.

Activităţi de prevenire a accidetelor rutiere au fost desfăşurate şi în localităţile rurale din judeţul nostru, poliţiştii fiind prezenţi în zona târgurilor săptămânale, unde au purtat discuţii cu participanţii la trafic, fiind vizaţi în mod special conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, bicicliştii şi pietonii, având în vedere că, odată cu trecerea iernii, aceştia îşi fac simţită prezenţa pe drumurile publice.

Pe lângă sfaturile prezentate şi pliantele împărţite, poliţiştii au distribuit şi veste reflectorizante, scopul fiind conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la importanţa asigurării unei bune vizibilităţi atunci când se deplasează pe drumul public, în calitate de pietoni, biciclişti sau căruţaşi.

Astfel, în această perioadă, poliţiştii doljeni au împărţit peste 150 de veste reflectorizante.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here