Știai care sunt cele mai ciudate străzi din lume? Le poți vedea chiar aici!

0

Străzile sunt principalul și cel mai răspândit mod de a traversa un oraș, spațiile rurale, distanțele dintre orașe și țări. Practic, aproape fiecare punct de plecare și sosire ale unei călătorii sunt străbătute de clasicele străzi. Unele din acestea, însă, au ceva aparte.

Fie că le străbați cu mașina, pe jos sau le vezi în timp ce călătorești prin companiile de transport, cum ar fi https://tabitatour.ro/, aceste străzi pot deveni atracții turistice, provocări sau, cel puțin, ceva foarte interesant.

Iată câteva dintre cele mai ciudate străzi din lume:

Ebenezer Place, Scoția: Strada cu doar 2,06 metri lungime

Ceea ce este unic la această stradă este faptul că e cea mai scurtă din lume.

Aceasta are o singură adresă: Bistro no. 1 și este parte a hotelului Makays, ce datează încă din anul 1883, strada fiind proclamată oficial în anul 1887.

Din anul 2006 strada Ebenezer Place a fost publicată în Cartea Recordurilor Guinness.

Spreuerhofstraße, Germania: Cea mai îngustă stradă de pe glob

O stradă din orașul Reutlingen, Germania, deține titlul de cea mai îngustă stradă, având o lățime ce variază de la 31 la 50 de centimetri.

Strada (mai bine zis- aleea) are bazele istorice în anul 1727, în încercările de reconstrucție ale dezastrelor cauzate de marele incendiu din 1726.

9 de Julio, Argentina: Strada cu 8 benzi pe fiecare sens

Cea mai largă stradă din lume se găsește în Buenos Aires, Argentina și are 8 benzi pe fiecare sens. Numele străzii se traduce prin „9 Iulie”, fiind un tribut al zilei de 9 iulie 1816, când Argentina și-a câștigat independența.

Are o lungime de 3 km și în centrul acesteia se poate vedea obelisk-ul ce încununează importantul eveniment. Strada a fost construită acum 52 de ani, în anul 1967.

Autostrada 1, Australia: 14.500 de km de drum

Australia’s Highway 1 nu este o stradă, însă merită menționată, fiind cea mai lungă autostradă din lume, depășind Autostrada Trans-Siberiană.

Ceea ce este foarte interesant la aceasta e că înconjoară întreaga Australie. O putem vedea ca un soi de graniță vizibilă.

Aproape 20 de milioane de vehicule străbat această autostradă zilnic.

Strada Baldwin, Noua Zeelandă: Strada cu înclinația de 35%

Orașul Dunedin este gazda celei mai înclinate străzi. Aceasta are o lungime de 350 de metri și se află într-o zonă rezidențială.

Strada Lombard, San Francisco: Cea mai unduită stradă

Aceasta este o stradă cu adevărat unică. A fost construită în anul 1922, are o lungime totală de 180 m și 125,7 m ca lungime a drumului drept.

Este cea mai unduită stradă și singurul mod prin care se poate circula pe ea cu autovehiculul este de sus în jos, având o înclinație de 27%.

Strada Lombard reprezintă o atracție turistică majoră, care primește în jur de 2 milioane de vizitatori pe an și până la 17 000 pe zi în weekend-urile aglomerate de vară.

Chiar dacă mergi în aceste destinații pentru a te relaxa în vacanță sau din alte motive, merită să vizitezi aceste străzi ciudate pentru a le vedea în realitate, a le traversa și poate chiar să găsești unele noi care își iau locul în această categorie.

Surse foto: busrental.com, oddee.com, handerella.com,i.pinimg.com, 
twistedsifter.com

 

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here