Aprilie – luna celor mai populare intervenţii chirurgicale pentru femei. Iată ce e în vogă!

0
foto: shutterstock.com

Femeile ar face orice pentru a arăta cât mai bine. Îngrijirea tenului, mersul la sală, alimentaţia bogată în vitamine şi acizi graşi esenţiali sunt metode de întreţinere a frumuseţii, relativ uşor de urmat zi de zi. Problemele apar, însă, în momentul în care defectele sau aspectele fizice ce trebuie corectate, nu pot fi tratate nici cu ajutorul cremelor, nici cu ajutorul sportului sau al alimentaţiei.

Fie că vorbim de corectarea defectelor fizice, fie că ne referim doar la evidenţierea anumitor trăsături faciale sau corporale, operaţiile estetice au devenit astăzi atât de utilizate încât uneori, sunt folosite înaintea metodelor clasice de înfrumuseţare.

Deşi frumuseţea este o stare permanentă, iar îngrijirea fetei şi a corpului le preocupă pe femei pe tot parcursul anului, primăvara se remarcă totuşi o creştere a numărului de intervenţii chirurgicale în clinicile de înfrumuseţare. La finalul sezonului rece şi începutul primăverii, femeile se gândesc deja la fel de fel de tratamente ce le promit un ten lipsit de imperfecţiuni şi un corp de invidiat, demn de afişat pe cele mai frumoase plaje din lume.

Indiferent de tipul intervenţiei, fie ea rinoplastie, abdominoplastie sau doar intervenţie laser, se pare că în luna Aprilie, clinicile de înfrumuseţare au programul full, zeci de femei preocupându-se deja de obţinerea frumuseţii eterne.

Se remarcă totuşi 4 astfel de tehnici de înfrumuseţare la care femeile apelează cel mai des. Iată care sunt acestea:

4 intervenţii chirurgicale populare în luna Aprilie

  1. Lifting facial
foto: shutterstock.com

Obsedate de obţinerea tinereţii veşnice (a unei pieli întinse şi netede, fără exces de grăsime), foarte multe dintre doamnele şi domnişoarele ce calcă pragul clinicilor de înfrumuseţare apelează la procedurile de lifting facial.

În funcţie de forma feţei şi de obiectivele dorite, medicul estetician va recomanda fiecărei paciente un anumit tip de tratament. De obicei, în procedurile de lifting facial, cel mai adesea se intervine în zona din jurul bărbiei, a maxilarului sau chiar a zonei de sub ochi. Cicatricile rezultate vor fi mai mult sau mai puţin vizibile, în funcţie de caracteristicile pielii şi ale feţei, dar şi de gravitatea situaţiei.

Procedura de lifting facial se realizează cu anestezie totală sau locală, durează între 2 şi 4 ore, iar timpul de recuperare poate ajunge şi până la două săptămâni (în funcţie de capacitatea pielii de vindecare şi de nivelul la care s-a intervenit). Rezultatele finale, aspectul întinerit al feței, se menţine chiar şi până la 10 ani.

2. Abdominoplastia

foto: shutterstock.com

Este o procedură creată cu scopul de aplatizare a abdomenului prin eliminarea excesului de grăsime sau a pielii acumulate în această zonă. Majoritatea femeilor ce apelează la acest tratament sunt cele ce se confruntă cu pielea lăsată în urma nașterii, celor ce au slăbit mult sau pur şi simplu, celor cu exces de greutate.

Scopul final al intervenţiei, ce poate dura de la 2 până la 5 ore, este în primul rând, acela de a reda abdomenului un aspect plăcut prin eliminarea surplusului de piele lăsată şi în al doilea rând, de întindere şi relaxare a muşchilor peretelui abdominal.

Efectându-se sub anestezie generală, intervenţia presupune un timp de recuperare de până la 4 săptămâni, activitatea fizică solicitantă fiind interzisă chiar 6 săptămâni. Rezultatele se menţin pe toată durata vieţii în urma respectării indicaţiilor primite de la medic.

3. Rinoplastia

foto: shutterstock.com

Populară atât în rândul vedetelor cât şi al femeilor obişnuite, rinoplastia este extrem de căutată de doamnele şi domnişoarele nemulţumite de aspectul nasului. Cu toate că această intervenţie se poate realiza şi ca urmare a unor accidente nefericite pentru care nasul necesită “reparaţie” sau din cauza unor probleme respiratorii, de cele mai multe ori medicii primesc femei ce solicită remodelarea nasului în scop estetic.

Operaţia se realizează sub anestezie generală, durează între 1 şi 3 ore, iar perioada de recuperare a cicatricilor şi umflăturilor este de aproximativ 2 săptămâni, cea completă putându-se realiza chiar pe perioada unui an întreg. Cu toate acestea, rezultatele spectaculoase se menţin pentru totdeauna.

4. Blefaroplastia

foto: shutterstock.com

Deşi are un nume puţin ciudat şi poate nu mulţi au auzit de ea, blefaroplastia este o intervenţie despre care femeile ştiu cu siguranţă, întrucât aceasta rezolvă, într-un mod uimitor, problema pungilor de sub ochi şi a excesului de piele de la nivelul pleoapelor.

Deşi este o operaţie ce vizează una dintre cele mai sensibile zone ale feţei, rezultatele sunt vizibile cu ochiul liber, doamnele şi domnişoarele declarându-se extrem de mulţumite. Deşi se efectuează sub anestezie generală, procedura durează maxim 2 ore, firele urmând a fi scoase după o săptămână.

Medicii spun că refacerea durează până la 10 zile, iar rezultatele se menţin, în majoritatea cazurilor, toată viaţa dacă pacienţii respectă regula de a nu purta lentile de contact timp de două săptămâni după intervenţie.

Bineînţeles că, pe lângă acestea, femeile preocupate de aspectul lor fizic apelează şi la alte tratamente cum ar fi cele de epilare definitivă, eliminarea petelor pigmentare prin intermediul laserelor sau augmentarea sânilor sau a buzelor cu acid hialuronic.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here