Standarde de siguranță sporite, impuse de UE producătorilor de automobile

0
Niculae Bădălău, ministrul economiei

UE introduce un nou regulament care impune standarde de siguranță sporite pentru producătorii de automobile, în încercarea de a reduce în mod semnificativ numărul deceselor și al rănirilor din accidente rutiere.

Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au aprobat astăzi acordul provizoriu la care s-a ajuns între președinția română și Parlamentul European cu privire la un proiect de regulament privind siguranța generală a autovehiculelor și protecția ocupanților vehiculului și a utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor.

Acest nou regulament va contribui la obiectivul reducerii semnificative a numărului de decese și răniri grave pe drumurile din UE prin măsurile destinate protecției ocupanților vehiculului și a utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor. Începând cu 2022, noi tehnologii și sisteme vor deveni obligatorii pentru noi vehicule de diferite tipuri. Noul regulament va oferi, de asemenea, producătorilor de automobile din UE ocazia de a-și consolida poziția de lider în ceea ce privește sistemele inovatoare de siguranță ale vehiculelor“, a declarat
ministrul economiei din România, Niculae Bădălău.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here