21 de incendii stinse în weekend de pompierii mehedinţeni şi 22 de persoane asistate medical

0
imagine - ARHIVĂ

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în perioada 29-31 martie 2019, pentru stingerea a 21 de incendii, trei dintre acestea izbucnite la case de locuit şi anexe gospodăreşti, unul la un autoturism şi 17 la vegetaţie uscată pe raza a 14 localităţi.

Incendiile izbucnite la două case de locuit şi o anexă gospodărească în localităţile Slaşoma, Drobeta Turnu Severin şi Dedoviţa Nouă au produs pagube materiale însemnate, nefiind înregistrate victime. Cauzele producerii acestor incendii au fost atât scurtcircuitul electric determinat de conductori electric defecţi, neizolaţi corespunzător, cât şi efectul termic produs de un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Tot în această perioadă, salvatorii mehedinţeni au intervenit la trei accidente rutiere soldate cu victime, în localităţile Drobeta Turnu Severin, Şimian şi Eşelniţa. Două dintre acestea au fost soldate cu câte două victime rănite uşor, cărora li s-a acordat primul-ajutor la faţa locului, persoanele refuzând transportul la spital. Cel de-al treilea accident rutier, în care un autoturism a căzut de pe pod în albia pârâului Eșelnița, a avut loc în localitatea Eșelnița, pe DN57. În urma accidentului au rezultat două victime, conştiente, cu politraumatisme și escoriaţii la nivelul membrelor superioare și feței. Echipajele SMURD și SAJ au acordat primul-ajutor medical de urgență, după care au transportat victimele la Centrul de Primiri Urgenţe Orșova.

Pentru prevenirea producerii unor evenimente negative, care vă pot pune în pericol viaţa, pompieri militari vă recomandă să respectați următoarele reguli:

  • Nu utilizaţi aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii;
  • Nu suprasolicitaţi reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori;
  • Nu lăsaţi nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune;
  • NU folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here