Incendiile de la Malaia în analiza Grupului de Suport Tehnic pe probleme de salubritate și incendii, creat la Prefectura Vâlcea

0

Un nou incendiu la litiera unei păduri de foioase, de această dată la Brezoi în zona Debușare, s-a produs marți 2 aprilie 2019, de la gestul iresponsabil al unei/unor persoane de a iniția foc în spații interzise. Timp de două zile aproape 80 de persoane, aparținând ISU Vâlcea, SVSU Brezoi și ai ocolului silvic din zonă au acționat pentru stingerea incendiului, fiind afectată până în prezent o suprafață de cca 14-15 ha.

Acest eveniment dar și cel produs în urmă cu 10 zile la Malaia au constituit obiectul unei analize în cadrul ședinței Grupului de Suport Tehnic pe probleme de salubritate și incendii, creat la nivelul Instituției Prefectului Vâlcea.

În ambele situații s-au întocmit dosare penale. De asemenea toată documentația pentru cele 32 de incendii de vegetație, petrecute în județ în ultimele 10 zile, a fost înaintată către Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, pentru efectuarea de cercetări,descoperirea autorilor și luarea de măsuri legale.

“Atenționez din nou pe cei care recurg cu bună știință la incendierea vegetației că vor fi subiecți activi ai infracțiunii de Distrugere, prevăzută de art.253 alin 4 C.penal care prevede că: «distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.» De precizat este faptul că se pedepseşte şi tentativa la această infracţiune“, a precizat prefectul de Vâlcea, Marin Florian.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here