Ziua Jandarmeriei Române sărbătorită la sediul IJJ Gorj

0

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române, ziua oamenilor de arme, a fost sărbătorită la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” Gorj printr-un ceremonial militar prin care am marcat împlinirea a 169 de ani de la atestarea documentară a Armei.

La această activitate ne-au onorat cu prezenţa reprezentanții autorităților publice și ai instituțiilor publice care cooperază și colaborează cu Jandarmeria Gorj, precum și veteranii unității, care şi-au desfăşurat activitatea în unitate.    

Ceremonialul militar a presupus prezentarea mesajelor transmise cu prilejul Zilei Armei, a urmat înaintarea în gradul următor înaintea expirării stagiului minim al unui număr de 5 subofiţeri jandarmi. Aceștia au fost avansaţi de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef – 1 iar de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant – 4.

Deasemenea un număr de 212 cadre militare şi personal contractual din unitate au fost recompensate potrivit regulamentelor militare iar câştigătorilor competiţiilor sportive desfăşurate “Cupa Jandarmeriei Române”  la tir, şah şi tenis de masă, le-au fost acordate diplome şi medalii.

Pentru contribuţia la valorizarea imaginii Jandarmeriei Române în judeţul Gorj, la patru copii ai cadrelor unităţii care reprezintă viitorul Jandarmeriei, le-au fost acordate diplome aniversare.

A urmat ceremonia de sfinţire a Drapelului de Luptă al unităţii, precedat de o rugăciune în memoria eroului jandarm sublocotenent Post Mortem Marchiş George Răzvan, căruia îi vom păstra veşnică recunoştinţă pentru modul în care şi-a îndeplinit misiunea iar la monumentul ridicat în curtea unităţii a fost depusă o coroană de flori.

La finalul activităţilor, au fost realizate fotografii de grup care să amintească generaţiilor viitorare de momentul festiv realizat la unitate.

La mulţi ani, jandarmi români, la mulţi ani, Jandarmeria Română!

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here