Femeile din România optează pentru emancipare și pacifism prin International Woman’s Peace Group

0

Miercuri, 3 aprilie 2019, Universitatea Spiru Haret și centrul USH Pro Business au participat la evenimentul ”IWPG World Peace Conference in Europe”, organizat de International Woman’s Peace Group (IWPG) în Aula Magna Auditorium a Universității din București.

În cadrul evenimentului, a fost prezentată importanța creării unei rețele mondiale de consolidare a păcii bazată pe participarea femeilor în activități sociale, antreprenoriale, interculturale și în aspecte care se adresează egalității de șanse și drepturilor omului.

De asemenea, a fost evidențiată necesitatea existenței unei stări de pace pentru derularea cât mai optimă a activităților economice la nivel global.

La finalul conferinței, Universitatea Spiru Haret și International Women’s Peace Group au semnat un Memorandum de Cooperare, prin care Universitatea Spiru Haret și-a exprimat susținerea față de această mișcare mondială și dorința de a se implica activ pentru a sprijini această cauză. Prin centrul USH Pro Business, Universitatea va susține IWPG în aspecte ce privesc antreprenoriatul feminin și va implica studenți în activitățile acestei mișcări mondiale.

În sală au fost prezenți reprezentanți ai Centrului de Cercetare pentru Drepturile Omului, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului academic.

“Semnarea acestui memorandum ne va permite să ne implicăm mai mult în activități multidisciplinare legate nu numai de antreprenoriatul feminin și rolul femeii în societate dar și în aspecte la fel de profunde privind sustenabilitatea, pacea și sensul dezvoltării umane în armonie cu mediul înconjurător. Nu întâmplător, universitatea se implică și în alte mișcări de dezvoltare sustenabilă precum evenimentul ”One Health, 2nd European Conference” ce va avea loc în perioada 21-22 iunie 2019” a declarat  dl. Costin Lianu, director general USH Pro Business și prorector al Universității Spiru Haret.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here