Vâlcea: Apele pârâului Bârlui din comuna Lădești au luat viața unei fetițe de 11 ani

0

Sâmbătă, 28 iulie 2018, la ora 20.08, pompierii militari din cadrul ISU GENERAL MAGHERU VÂLCEA au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unei fetiţe în vârstă de 11 ani luată de apele pârâului Bârlui din comuna Lădești, satul Găgeni.

La faţa locului au fost trimise 15 cadre din cadrul ISU Vâlcea pentru efectuarea de căutări în zona anunţată. În scurt timp de la sosirea la faţa locului, pompierii militari au reuşit să găsească fata (V.M. de 11 ani ), aceasta fiind în stare de inconştienţă. Membrii echipajului SMURD împreună cu angajaţii de la SAJ Vâlcea au efectuat manevre de resuscitare însă din păcate fără nici un rezultat, decesul fetiţei fiind declarat de medicul de la ambulanţă în jurul orei 22.21.

În momentul sosirii echipajelor la locul intervenţiei s-a constatat, din spusele martorilor, că fetiţa nu fusese singură ci împreună cu mama sa şi un consătean care o ducea în spinare, aceştia încercând să traverseze apele pârâului Bârlui prin vad. Viitura formată în urma precipitaţiilor abundente i-a surprins pe cei trei, în încercarea de a se salva scăpând doar femeia. Bărbatul dat dispărut, era angajat cu ziua în gospodăria tatălui fetiței

La faţa locului au venit în sprijinul pompierilor mai mulţi poliţişti şi jandarmi, fiind efectuate căutări până la ora 23.25, când s-a ordonat oprirea operaţiunii. Duminică seara, bărbatul dat dispărut a fost găsit la o distanţă de aproximativ 2 km, într-o zonă împădurită.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here