Pregătirea elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă – o prioritate pentru ISU Mehedinţi

0

Ca partener al sistemului de învățământ în ceea ce privește activitatea de informare preventivă a elevilor și cadrelor didactice, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va primi vizita elevilor și preșcolarilor din cadrul unităților de învățământ din județ, care şi-au exprimat dorinţa.

În cadrul programului “Școala Altfel”, peste 200 de elevi şi preşcolari vor participa, în această săptămână, la ateliere care vizează însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor medical, dar și la ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție și accesoriilor din dotarea pompierilor mehedinţeni.

Totodată, la solicitarea unei instituţii de învăţământ din municipiul Drobeta Turnu Severin, în data de 17 aprilie 2019, un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenţie va fi prezent în mijlocul elevilor pentru a-i învăţa cum să se comporte în situaţii de urgenţă.

Valorificând potenţialul educaţiei nonformale, instituţia noastră își propune desfăşurarea unor activităţi interactive cu preşcolarii şi elevii, la sediile subunităţilor de pompieri. Aceste activităţi educative oferă oportunitatea de a cunoaşte detalii despre munca salvatorilor profesionişti şi vizează adoptarea unui comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți, Slt. Ramona Nistor.

Astfel, în perioada 15-19 aprilie 2019, la sediile ISU Mehedinţi, prin intermediul atelierelor organizate, ne dorim să prezentăm, într-un mod atractiv, specificul instituţiei, misiunile salvatorilor mehedinţeni,  dar și sfaturi utile, care aplicate corect, pot salva vieți.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here