ISU Drobeta la datorie

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 27 – 28 iulie 2017., la 23 de intervenţii, dintre care: nouă situaţii de urgenţă şi 14 urgenţe medicale.

Joi, 27.07.2017, la ora 13:35, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă un ofițer și 13 pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în localitatea Balotești, comuna Izvoru Bârzii. Timp de peste două ore, pompierii au acţionat pentru limitarea şi stingerea incendiului care a cuprins circa un hectar de vegetație uscată și circa 2 ha de litieră. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

La ora 14:17, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un ofițer și patru pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în localitatea Orevița Mică. Au ars circa 200 mp de vegetație uscată și miriște. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 14:50, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un ofițer și nouă pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în comuna Pătulele. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul, flăcările cuprinzând circa 10 ha de vegetație uscată din pădurea de salcâm și stejar. La intervenție au participat și doi voluntari din cadrul S.V.S.U. Pătulele. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 17:30, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a asigurat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, doi ofițeri și 12 pompieri militari măsurile de apărare împotriva incendiilor la un meci de fotbal desfășurat pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.

La ora 17:57, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de intervenție și cinci pompieri militari, pentru salvarea unei pisici, căzută într-o fântână dezafectată, cu o adâncime de circa 30 de metri, în localitatea Gvardenița, comuna Bălăcița.

La ora 18:58, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu şase pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în comuna Dumbrava. Au ars circa 8 ha de vegetație uscată și 12 ha de litieră din pădurea de stejar și salcâm. La intervenție au participat și cinci voluntari din cadrul S.V.S.U. Dumbrava. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

La ora 19:14, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu nouă pompieri  militari şi două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Halânga, comuna Izvoru Bârzii. La sosirea echipajului, incendiul se manifesta la întregul autovehicul, aflat la dezmembrat. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de fumatul în locuri nepermise.

La ora 19:38, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de intervenţie și cinci pompieri militari, pentru transportarea unei persoane cu probleme medicale, nedeplasabilă, din stradă până la domiciliul situat pe strada Independenței din municipiul Dr. Tr. Severin.

Azi-noapte, la ora 00:35, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în comuna Vrata. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la întreaga locuinţă, construită pe o suprafață de circa 30 mp, din căramidă, cu acoperiș din lemn si șarpantă din tablă. La intervenție au participat și doi voluntari ai S.V.S.U. Vrata.  Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de nişte conductori electrici improvizați.

Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 14 urgenţe medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here