Parlamentul European revizuiește Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă

0

Parlamentul European intenționează să sporească capacitatea agenției care coordonează frontierele externe ale UE. Până în 2027, Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă va avea 10000 de ofițeri, inclusiv un grup de reacție rapidă în situații de urgență.

Europa are peste 13 000 km de frontiere externe pe uscat și aproape 66 000 km pe mare. Pentru a consolida aceste frontiere, Parlamentul European revizuiește Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă. Conform planurilor, până în 2027, Agenția va avea un nou cadru de 10 000 de angajați. Agenții vor avea sarcina de a controla granițele, de a combate criminalitatea organizată și de a gestiona migrația.

Roberta Metsola / Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) / Malta: “Am dori ca cetățenii noștri să beneficieze în continuare de libertate de mișcare la frontierele interne. Trebuie să asigurăm securitatea frontierelor externe. Acesta este scopul pe care îl urmărește această agenție și regulamentul“.

În cazul unei situații de urgență, cum ar fi criza migranților din 2015, țările vor putea invoca forța de intervenție rapidă pentru asistență. Modificările vor viza introducerea unor observatori ai drepturilor fundamentale, pentru a se asigura că agenția respectă drepturile omului, în special atunci când se ocupă de migranți sau de solicitanți de azil.

Roberta Metsola / EPP: “Trebuie să fim corecți cu cei care merită protecție, aspri cu cei care se hrănesc pe seama celor vulnerabili și fermi cu cei care doresc să încalce regulile“.

În ceea ce privește persoanele care au încălcat normele privind imigrația, Agenția va sprijini guvernele UE pentru: identificarea migranților ilegali, obținerea documentelor de călătorie necesare și facilitarea returnării acestora.

sursa: Multimedia Centre - Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here