Olt: Accident pe DN 65 – autocisternă răsturnată în zona Pădurea Sarului

0

Vineri, 10 mai 2019, în jurul orei 16.45, o autocisternă, în timp ce se deplasa pe DN 65, în zona Pădurea Sarului, din direcția Slatina către Craiova, nu a adaptat viteza de deplasare și a pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se.

Polițiștii rutieri prezenți la fața locului au deviat traficul pe următoarea rută ocolitoare: Găneasa – Osica – Șopârlița – Pârșcoveni – Balș. Se recomandă tuturor conducătorilor auto să urmeze ruta ocolitoare, să manifeste răbdare și atenție sporită în trafic și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor. La fața locului sunt și alte autorități competente, pentru a interveni conform competențelor ce le revin.

Informații actualizate

La fața locului se află echipaje din cadrul Detașamentului Slatina și Gărzii Balș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru protecție chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) sub coordonarea Prim Adjunctului Inspectorului Șef al ISU Olt, Mr. Ghiocanu Constantin.

Autocisterna era încărcată cu o substanță organică corozivă. Echipajele prezente la fața locului asigură măsurile de prevenire a situațiilor de urgență până la ridicarea în siguranță a autocisternei.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Şoferul, de cetățenie greacă, în vârstă de 64 ani, fără urme de traumă, a refuzat transportul la spital.

Autocisterna a fost încărcată pe platforma chimică Oltchim și urma să ajungă la o firmă din Grecia.

Informații actualizate / 11 mai 2019 – ora 08.30

Se acționează pentru sablarea carosabilului. În aproximativ o oră se va relua circulația rutieră.

***

Începând cu ora 09.35, a fost reluată circulația rutieră pe DN 65 – Pădurea Sarului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here