SPUNE NU DROGURILOR – campanie de prevenire a consumului de stupefiante desfășurată de IPJ Olt

0

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu specialistul din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt au desfăşurat activități informativ-preventive la Liceului Tehnic P.S. Aurelian din municipiul Slatina și la școlile gimnaziale din comunele Teslui și Curtișoara.

Pe parcursul întâlnirilor, elevilor le–au fost prezentate informații generale despre droguri și consecințele nefaste asupra sănătății fizice și mentale ale consumatorilor.

În urma discuțiilor, au fost identificate ca principale cauze  ale consumului de droguri: anturajul, dorința de a face parte dintr-un grup și teribilismul. De cele mai multe ori, cei care îi cooptează pe tineri în această experiență sunt chiar persoanele din preajma lor.

Organizatorii au abordat, adaptat particularităților de vârstă, legislația care reglementează acest domeniu, consecințele juridice și modalitățile de sancționare a infracțiunilor săvârșite sub influența consumului de droguri.

Filmele tematice, care au însoțit prezentările, au captat atenția elevilor, fiind angrenați într-un dialog constructiv pe tema consecințelor negative ale consumului de droguri.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here