Consiliul European a adoptat concluzii privind garantarea unor alegeri europene libere și corecte

0

Marți, 19 februarie 2019, Consiliul European a adoptat concluzii privind garantarea unor alegeri europene libere și corecte.

La mai puțin de o sută de zile până la alegerile europene din luna mai 2019, concluziile stabilesc răspunsul Consiliului la o gamă vastă de amenințări pentru a garanta organizarea unor alegeri europene libere și corecte, pe baza lecțiilor învățate până în prezent.

Concluziile vin în continuarea prezentării pachetului Comisiei intitulat „Garantarea unor alegeri europene libere și corecte” în septembrie 2018, precum și a publicării planului comun de acțiune pentru combaterea dezinformării de către Comisie și Înaltul Reprezentant în decembrie 2018. Aceste inițiative stabilesc o abordare globală pentru protejarea alegerilor europene din 2019 împotriva interferențelor precum campaniile de dezinformare și atacurile cibernetice din interiorul și din afara UE.

Un element fundamental al naturii democratice a UE este faptul că cetățenii ar trebui să poată vota într-un mod sigur și bine informat. Concluziile Consiliului adoptate astăzi vor contribui la asigurarea faptului că există o abordare coordonată din partea statelor membre și a instituțiilor UE pentru protejarea procesului democratic împotriva manipulării și a interferențelor din partea unor actori atât interni, cât și externi“, a declarat George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene din România

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here