Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova a emis un comunicat cu privire la protestul APĂRAREA DREPTEI CREDINȚE ORTODOXE

0

FAVORIZAREA ACȚIUNILOR CARE PROMOVEAZĂ URA INTERRELIGIOASĂ ESTE CONTRARĂ VALORILOR DEMOCRATICE ALE UNIUNII EUROPENE

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova a luat act cu îngrijorare de faptul că d-na FIREA GABRIELA, Primar General al Municipiului București, a încălcat legislația României, precum și prevederile din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene cu privire la discriminare, prin PROTOCOLUL nr. 1734614/2789/15.05.2019, prin care aprobă organizarea unei adunări publice ce are ca obiect un protest pentru „apărarea dreptei credințe ortodoxe” de către un grup de oameni, în zilele de 18 și 25 mai 2019, între orele 12.00 – 17.00 , în București, Parcul Unirii, vizavi de piciorul pantei din zona Patriarhiei Române.

Protestul aprobat de dna FIREA GABRIELA, Primar General al Municipiului București, are loc în contextul vizitei Papei Francisc în România, la sfârșitul lunii mai 2019, la invitația Președintelui României, dl. Klaus Iohannis.

În acest context, având în vedere gravitatea faptei, Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova a sesizat CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII și a solicitat sancționarea dnei FIREA GABRIELA, Primar General al Municipiului București, pentru încălcarea legislației cu privire la discriminare.

Loială misiunii sale de a întări democrația la nivel național și internațional prin stimularea participării civice, Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova face apel atât la liderii organizațiilor religioase din România, cu precădere cei ai Bisericii Ortodoxe Române, cât și la autoritățile statului român, să contribuie la respectarea legislației cu privire la discriminare și la evitarea oricăror incidente și violențe pe parcursul vizitei Papei Francisc în România.

Carla Stoica
Preşedintă
Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here