Filarmonica OLTENIA Craiova aduce precizări cu privire la dezinformările din mass-media emise de Adriana Ungureanu, consilier local PNL

0
Parlamentarii PSD Gorj se țin de promisiune

În urma afirmaţiilor neconforme cu realitatea, făcute de Adriana Ungureanu, consilier local PNL, vineri, 31 mai 2019, s-a organizat o conferinţă de presă la Filarmonica „Oltenia” Craiova pentru a prezenta punctul de vedere al conducerii instituţiei de cultură craiovene, în virtutea principiului jurnalistic al echidistanţei. La conferinţă au participat Gabriel Zamfir – manager Dorin Măciucă – lider al sindicatului reprezentativ din instituţie şi Marius Tiugan – avocat.

Întrucât  subiectele abordate au fost diverse, pentru o imagine mai clară, le redăm succint în ordinea abordării în cadrul conferinţei:

  • Contractul de management al domnului Gabriel Zamfir va expira în anul 2020, cu posibilitatea legală de a depune un nou proiect de management. Prin urmare, recenta evaluare realizată de Primăria Municipiului Craiova în ceea ce priveşte activitatea managerului Filarmonicii „Oltenia” Craiova, din anul 2018 – cu nota 9,30 – nu a avut ca obiect prelungirea contractului de management al domnului Gabriel Zamfir.
  • Referitor la acuzaţia achiziţionării de instrumente muzicale în valoare de 48.000 euro, din bani publici, precizăm că aşa cum am anunţat într-o conferinţă de presă anterioară, Filarmonica „Oltenia” Craiova derulează în prezent primul proiect cu finanţare europeană. Este un proiect de turism cultural care prevede, pe lângă susţinerea a 4 evenimente artistice, cumpărarea de instrumente muzicale, absolut necesare organizării de concerte la standarde ridicate, conform statutului şi prestigiului filarmonicii oltene.
  • Situaţia cheltuielilor, a numărului de bilete vândute, încasărilor şi realizării de venituri proprii este publică (putând fi consultată de către cei interesaţi de acest subiect) şi îndeplineşte toate criteriile prevăzute de cadrul legal specific de funcţionare a unei instituţii bugetare de cultură.
  • Concertul anual susţinut la Sala Polivalentă face parte din strategia de atragere de noi melomani, prin spectacole de fuziune muzicală între simfonic şi alte genuri: rock, pop, folcloric, latino, jazz. Concertul de anul acesta, „Placido Domingo jr. and friends”, a fost foarte bine primit de public, după cum reiese din numărul mare de aprecieri, vizualizări şi comentarii pozitive de pe pagina de facebook a Filarmonicii „Oltenia” Craiova: https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/videos/592624951247351/
  • După ce a prezentat situaţia reală a faptelor, eronat expuse de doamna Adriana Ungureanu şi preluate ca atare de o parte a presei locale, domnul Gabriel Zamfir a solicitat ca doamna consilier să îşi ceară scuze public şi să stopeze orice atac la adresa Filarmonicii „Oltenia” Craiova și conducerii instituției.
  • Domnul Dorin Măciucă, lider de sindicat şi fost manager interimar, a precizat în plus că această stare tensionată nu are un substrat politic, cum se încearcă să se vehiculeze, fiind un conflict personal declanşat de trei foşti angajaţi ai Filarmonicii „Oltenia” Craiova.
  • Liderul de sindicat a trasnmis, totodată, punctul de vedere al artiştilor pe care îi reprezintă, acela de a nu mai fi atacaţi – pentru a putea să desfăşoare activitatea muzicală într-un climat prielnic creativităţii artistice.
  • De asemenea, rugămintea adresată celor ce fac afirmaţii publice este aceea de a consulta părţile implicate şi documentele existente, spre o informare corectă, fără dubii şi interpretări tendenţioase.
  • Spre finalul conferinţei, domnul avocat Marius Tiugan a explicat că toate aceste atacuri împotriva Filarmonicii „Oltenia” Craiova afectează imaginea şi prestigiul instituţiei, conflictele nedezamorsate pe cale amiabilă, urmând a fi rezolvate în instanţă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here