Avertizare meteorologică valabilă în intervalul de timp 3 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 6

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteorologică, valabilă în intervalul de timp 03 iunie, ora 12.00 – 04 iunie, ora 06.00

Fenomenele hidrometeorologice preconizate, vor afecta zona Moldovei, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, precum și sudul și estul Transilvaniei, acolo unde va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40… 50 l/mp și izolat 60… 80 l/mp. Aceste averse vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În acest sens, luni, 03 iunie 2019, începând cu ora 10:30, a vut loc o videoconferință susținută de doamna ministru al Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, pe problematica codurilor portocaliu și galben, de cantități de apă însemnate și ploi abundente.

În cadrul ședinței au fost dispuse măsuri astfel în cât, în vederea asigurării intervenției prompte în zonele critice, va fi menținut contactul permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice, pentru ca echipele de intervenție să intervină în mod operativ.

La nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență au fost dispuse măsurile care se impun pentru prevenirea şi diminuarea unor situaţii deosebite, în special prin monitorizarea zonelor critice.

De asemenea, responsabilitatea privind gestionarea unor evenimente deosebite, anunţarea acestora sau informarea cu privire la producerea unei situații de urgență pe raza localităților, revin în sarcina Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here