La nivel național, 42.000 elevi au participat la peste 6.000 acțiuni de educație pentru protejarea mediului în doar două luni

0

Cu ocazia competiției naționale “MAREA VOLUNTARIADĂ NAȚIONALĂ DE MEDIU A ȘCOLARILOR, 2019!”, 42.000 elevi, din 105 unități de învățământ, din 22 județe, au participat la 6.858 acțiuni legate de protejarea mediului precum ecologizări, plantări, sesiuni despre importanța reciclării, a colectării selective și a celor 3R: Reutilizare-Reducere-Reciclare, colecte de PET-uri folosite, hârtie, doze și sticlă, și alte acțiuni similare.

“Marea Voluntariadă națională de mediu a școlarilor, 2019!” este un proiect organizat de Asociația Semper Musica Filiala Tecuci, în parteneriat cu Asociația Semper Musica București, finanțat prin proiectul „No PLANet B”, derulat de Asociația Serviciul Apel în cadrul unui parteneriat internațional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR.

Competiția națională de mediu a însemnat și cinci câștigători unități de învățământ care au adunat punctajul cel mai mare pe parcursul concursului astfel: LOCUL I: Școala Gimnazială “Anton Pann”, 1.500 euro și LOCUL II: Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu”, 1.000 euro, ambele din județul Vâlcea, LOCUL III: Școala Gimnazială “Bogdan Vodă” din județul Suceava, 500 euro, LOCUL IV: Școala Gimnazială “Iorgu Iordan” din județul Galați, 250 euro și LOCUL V: Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” din județul Cluj, 250 euro. Cu ocazia competiției au fost colectate și trimise către reciclare 103 tone de hârtie, 10.329 kg de sticlă și 5.015 saci cu PET-uri folosite. De asemenea au fost organizate 637 plantări, 589 ecologizări și 3.164 sesiuni de educație pentru mediu. 

„A fost absolut extraordinar să vedem din pozele trimise de cele 105 unități de învățământ participante la competiție cât de importantă este educația de mediu pentru dascăli și elevii acestora. De asemenea, cele peste 120 de tone de deșeuri colectate de cele 105 unități de învățământ reprezintă practic deșeuri reciclate care nu vor mai ajunge la gunoiul colectiv. Suntem mândri de fiecare dintre cele 105 școli!.” a declarat Bogdan Istrate, președintele Asociației Semper Musica Filiala Tecuci. 

Competiția “MAREA VOLUNTARIADĂ NAȚIONALĂ DE MEDIU A ȘCOLARILOR, 2019!” a avut loc în perioada aprilie-mai 2019.

**************

Despre Semper Musica FILIALA TECUCI

Asociația Semper Musica Filiala Tecuci  a luat naștere în iunie 2015 cu ocazia proiectului Voluntar de Tecuci!, inițiativă finanțată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile prin Fondul ONG, granturile SEE 2009-2014. Filiala Tecuci a Asociației Semper Musica, prin viziunea asumată, are în vedere dezvoltarea unui oraș în care tinerii tecuceni SE IMPLICĂ, MOBILIZEAZĂ comunitatea ȘI REZOLVĂ problemele celor în dificultate. Asociaţia a beneficiat pânâ în prezent de sprijin din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, FARE Network International, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi şi diverşilor donatori firme sau individuali din Tecuci.

Pentru informații suplimentare despre această știre, vă rugăm să ne contactați la e-mail: office@sempermusica.org, telefon: 0721.84.85.66. Persoană de contact: Bogdan Istrate, Președinte, Asociația Semper Musica Filiala Tecuci.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here