O nouă grupă de funcționari M.A.I. aflați la început de carieră participă la sesiunile Proiectului „Etică organizațională și integritate în M.A.I.”

0

Direcția Generală Anticorupție derulează, în perioada 11-13 iunie 2019, proiectul  „Etică organizațională și integritate în M.A.I.”, destinat funcționarilor din Ministerul Afacerilor Interne aflați la început de carieră, cu o nouă sesiune de pregătire organizată în colaborare cu Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen din Buzău, instituție de învățământ non-universitară a Ministerului Afacerilor Interne.

La această activitate, participă 23 de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Teleorman, Inspectoratului de Poliţie Județean Vâlcea și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

Inițiat în anul 2015 de Direcția Generală Anticorupție, scopul proiectului „Etică organizațională și integritate în M.A.I.” este consolidarea unui comportament etic și integru în asigurarea aplicării legii.

Conceput sub forma unor stagii de formare cu durata de 3 zile, în cadrul proiectului sunt utilizate metode nonformale și interactive, exerciţii individuale şi de grup, în scopul determinării tinerilor lucrători să îşi descopere valorile personale, credinţele şi comportamentele adiacente şi să le antreneze capacitatea de a lua decizii bazate pe valori, atât în viaţa curentă profesională, cât şi cea personală.

Prezentările tematice sunt susținute de ofițeri din cadrul Serviciilor Județene Anticorupție Teleorman și Vâlcea, iar stagiul este organizat de cele două servicii.

Pe parcursul celor trei zile ale stagiului de pregătire, tinerii cursanţi vor beneficia și de experiența unor lectori şi specialişti din cadrul structurilor M.A.I. care vor transmite funcționarilor M.A.I. mesaje motivaționale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here